Kuzguncuk Kilisesi'ne saldırıyla ilgili bir kişi gözaltına alındı

Kuzguncuk'tak i Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi'nin kapısındaki haçın sökülüp yere atılması olayıyla ilgili olarak bir kişi dün akşam saatlerinde gözaltına alındı.

Basına yansıyan bilgilere göre  Mazlum D. isimli 26 yaşındaki saldırgan, polisin 200 ayrı güvenlik kamera görüntüsünü incelemesiyle yakalanıp gözaltına alındı.13 km'lik bir yürüyüşle Kanlıca'dan geldiği Kuzguncuk'taki kilisenin dış kapısının üzerindeki Haç işaretini kırdığı tespit edilen ve çok sayıda suç kaydı olduğu öğrenilen saldırganın saldırı sonrası 7 km'lik bir yürüyüş daha yaparak evine gittiği tespit edildi.

Adalat Bakanı Abdülhamit Gül, saldırıyı kınadı ve Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Kuzguncuk'ta Ermeni Kilisesi'ne yapılan saldırıyı kınıyorum. Başkalarının kutsallarına saygı, en temel değerlerimizden biridir. Hukuk devletinde bu türlü eylemler asla kabul edilemez."

Türkiye Ermenileri Patrikhanesi'nden de konuyla ilgili olaras şu açıklama yapıldı:

"KUZGUNCUK’TA DA ÜZÜCÜ BİR OLAY MEYDANA GELDİ
Bu kez de, 23 Mayıs 2020, Cuma, Kuzguncuk’ta bulunan Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi’nin sokak kapısı önünde üzücü bir olay meydana geldi. Sokağa çıkma kısıtlaması olan haftasonunda yine kimliği belirsiz bir kişi Kilise’nin Sokak kapısına tırmanarak kapının üzerinde bulunan demir haçı kırarak yere atmış ve olay mahallinden uzaklaşmıştır. Vakıf Yönetim Kurulu 27 Mayıs 2020, Çarşamba olayın farkına vararak derhal Emniyet Güçleri’ne şikâyette bulunmuştur.
Emniyet görevlileri Kilise’nin güvenlik kamerası kayıtlarından zanlıyı teşhis ederek çalışmalara başlamışlardır. İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı da Patrikliğimizle temasa geçerek bu tatsız olay için üzüntüsünü belirtmiş ve failin en kısa zamanda yakalanacağını belirtmiştir.
Bilindiği üzere, 8 Mayıs 2020, Cuma günü sabahın erken saatlerinde, Bakırköy’de bulunan Dznunt Surp Asdvadzadzni Kilisesi’nin sokak kapısı önünde de üzücü bir olay meydana gelmiş, kimliği belirsiz bir kişi Kilise’nin Sokak kapısını ateşe vermeyi deneyerek kaçmıştı. Zanlı aynı gün yakalanarak sorgulanmış ve adliyeye sevk edilmişti.
Patrik Hazretleri’nin talimatıyla, Kilise ve Ayinlerden sorumlu Vekil, Başrahip Tatul Anuşyan 28 Mayıs 2020, Perşembe öğleden sonra Kuzguncuk’a giderek Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Edvart Ayvazyan ile birlikte görüşmüş ve Olay Yeri İnceleme görevlilerinin çalışmalarında orada bulunmuştur.
Kilise civarında yaşayan duyarlı komşular geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak üzüntülerini belirtmişler, nifak tohumları ekmeye çalışan bu ve benzeri kişilere fırsat tanınmaması, komşuluk ve dostluk ilişkilerinin zedelenmemesini dilemişlerdir.
Patrikliğimiz, Kilise’de ve herhangi bir bölümünde veya kapısında, görevlilerde herhangi bir hasar oluşmamış olduğunu tespit etmiştir.
Basın yoluyla da duyurulmuş olduğu üzere zanlı ele geçirilmiş olup tahkikat ve sorgulama devam etmektedir."

Kategoriler

Toplum