Ödüller 58. doğum gününde

Uluslararası Hrant Dink Ödülleri’nin dördüncüsü, Dink’in 58. doğum günü olan 15 Eylül’de sahiplerini buluyor. İstanbul CRR’de düzenlenecek ödül gecesinde, Majak Toşikyan tarafından Hrant Dink için bestelenen oratoryo ilk defa seyirciyle buluşacak.

Uluslararası Hrant Dink Ödülü, Hrant Dink’in doğum günü olan 15 Eylül’de yapılacak törenle dördüncü kez sahiplerini bulacak. Ödül, ayrımcılıktan, ırkçılıktan, şiddetten arınmış, daha özgür ve adil bir dünya için çalışan, bu idealler uğruna bireysel risk alan, ezber bozan, barışın dilini kullanan, insanlara mücadeleye devam etme yolunda ilham ve umut veren kişi veya kurumlara veriliyor.  Hrant Dink Vakfı, bu ödülle, bu yönde çaba gösterenlere, yalnız olmadıklarını hatırlatmak, tüm insanları idealleri uğruna mücadeleye teşvik etmek istiyor.

Ödül jürisinde bu yıl Ahmet Altan, Tim Garton Ash, Emma Bonino, Lydia Cacho, Rakel Dink, Costa Gavras, Nilüfer Göle, Alexander İskendaryan ve Etyen Mahçupyan bulunuyor.

Ödül töreni 15 Eylül Cumartesi günü saat 20.00-22.00 arasında İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenecek. Törende Majak Toşikyan tarafından Hrant Dink için bestelenen oratoryo ilk defa seyirciyle buluşacak. Gecede orkestraya Surp Lusavoriç Korosu, KevorkTavityan, Aylin Ateş ve Petro eşlik edecek. Bu yıl törenin sunuculuğunu oyuncu Mert Fırat yapacak.

Ödül töreni, www.hrantdink.org ve www.hrantdinkodulu.org  adreslerinden Türkçe ve İngilizce olarak canlı izlenebilecek. Uluslararası Hrant Dink Ödülü geçtiğimiz yıllarda Alper Görmüş, Amira Hass, Türkiye Vicdani Ret Hareketi, Baltasar Garzón, Ahmet Altan ve Lydia Cacho’ya verilmişti.

Kategoriler

Genel