Barış Çakan'ın öldürülmesine dair farklı açıklamalar

Ankara’da üç kişinin saldırısına uğrayan 20 yaşındaki Barış Çakan, kalbinden bıçaklanarak öldürüldü. Olayın hemen ardından Çakan'ın ailesi oğullarının Kürtçe müzik dinlediği gerekçesiyle saldırıya uğradığını söyledi. Ankara Valiliği tartışmanın ezan yüzünden çıktığını açıkladı. Çakan'ın babası tartışmanın ezan yüzünden çıktığını belirtirken dedesi ve kuzenleri tartışmanın Kürtçe şarkı yüzünden çıktığını söylediler.

Ankara Etimesgut ilçesi Alsancak Mahallesi'nde dün saat 22.30 sıralarında Barış Çakan kalbinden bıçaklanarak öldürüldü.

Mezopotamya Haber Ajansı’nın haberine göre, arkadaşlarıyla parkta oturmak için evden çıkan 20 yaşındaki Çakan, Kürtçe müzik dinlediği gerekçesiyle üç kişilik bir grubun saldırısına uğradı.

Saldırı sonucu kalbinden yaralanan Çakan olay yerinde yaşamını yitirirken, saldırıyı gerçekleştiren üç kişi ise olaydan sonra gözaltına alındı.

Özel Etimad Hastanesi'ne kaldırılan Çakan'ın cenazesinin bugün toprağa verilebileceği bilgisini veren kuzeni Doğan Çakan, daha önce Kürtçe müzik dinledikleri için kendilerinin de saldırıya maruz kaldığını belirtti.

Ankara Valiliği ise olayın basına yansıması üzerine "İddia edildiği gibi olay maktul ve yanındaki arkadaşının Kürtçe müzik dinlemesine şüpheli karşı tarafın müdahalesi üzerine değil, tam aksine maktul ve arkadaşının , şüphelileri araç içinde ezan okunması nedeniyle yüksek sesle ve etrafı rahatsız edecek tarzda müzik dinlememeleri konusunda ikazda bulunması üzerine başlamıştır" açıklamasını yaptı,

Öte yandan Barış Çakan'ın babası Nihat Çakan medyascope'a ve Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada oğlunun ezan sırasında müzik dinleyen bir grubu uyardığı için çıkan tartışmada öldüğünü söylerken, Çakan'ın kuzenleri ve dedesi, Kürtçe müzik dinlediği için çıkan kavgada öldüğünü belirttiler

Barış Çakan'ı bıçaklayarak öldüren 3 kişi ise tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Barış Çakan'ı öldürdükleri iddia edilen 3 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Açıklamada Çakan'ı kalbinden bıçaklayarak öldürülmesiyle ilgili olayda şüpheliler K.Y., A.B., ve Ö.Y.'nin çıkarıldıkları mahkemece tutuklandıkları belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Maktulün arkadaşı B.A'nın şahıslara ezanın da okunduğunu, yüksek sesli müziği kısmalarını söylemesi üzerine taraflar arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüştüğü, kavgada maktül Barış Çakan'ın bıçaklanarak öldürüldüğü, olayla ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheliler K.Y ve A.B ile suça sürüklenen çocuk Ö.Y'nın Cumhuriyet Başsavcılığımızca ifadeleri alındıktan sonra tutuklanmaları istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildikleri, şüpheliler ve suça sürüklenen çocuğun Sulh Ceza Hakimliğince ayrı ayrı tutuklanmalarına karar verilmekle, soruşturma işlemlerine Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımızca titizlikle devam edilmektedir."

Kategoriler

Güncel