Hrant Dink Vakfı'na ikinci tehdidi gönderen kişi tutuklandı

Hrant Dink Vakfı'na 29 Mayıs'ta gelen ölüm tehdididin ardından 31 Mayıs'ta ikinci bir tehdit mesajı gelmişti. Mesajı gönderen zanlı yakalandı. Zanlı sorgusunun ardından tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Hrant Dink Vakfı’na gönderilen ikinci kez tehdit mesajına yönelik soruşturması kapsamında gözaltına alınıp adliyeye götürülen şüpheli E.B’nin, savcılık ifadesi sonra erdi.

Şüpheli, 3 yıldan 7,5 yıla kadar hapis cezası öngörülen Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 106/2-b maddesi kapsamındaki, “kişinin kendisini tanınmayacak bir hale koyması suretiyle, imzasız mektupla veya özel işaretlerle tehdit etmesi” suçunu birden fazla işlediği gerekçesiyle, tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

E.B. hakkında ayrıca, 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası öngörülen “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan da ayrı bir soruşturma açıldığı öğrenildi. Savcılık, bu soruşturma kapsamında ayrıca ifadesi alınan şüphelinin, bu suçtan da tutuklanmasını istedi.

Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, E.B.’nin tutuklanmasına karar verdi.

Hrant Dink Vakfı’na ilk tehdit mesajını gönderen ve 30 Mayıs’ta Konya’da gözaltına alınıp İstanbul’a getirilen H.A. da 31 Mayıs’ta “tehdit” suçundan tutuklanmıştı

Kategoriler

Güncel