Suriye Ermenileri kardeş kavgasında taraf değil

Suriye'de çatışmalar şiddetini artırarak devam ederken iki ateş arasında kalan Hristiyanlar, tarafsız konumlarını korumakta zorlanıyor. Son olarak İngiliz The Telegraph dün yayınlanan haberinde Hristiyanların, Özgür Suriye Ordusu'na karşı silahlı mücadeleye başladığını iddia etti. Suriye Ermenileri'nin iddiayla ilgili yaptıkları açıklamada 'toplum olarak kardeş kanı dökülen bu kavgada hiçbir şekilde taraf olmadık ve olamayız' denildi.

Suriye Ermenileri Dini Önderliği’nin sözcüsü Jirayr Reisyan, Beyrut’ta yayımlanan Aztag gazetesine yaptığı açıklamada “Suriye Ermenileri toplum olarak kardeş kanı dökülmesine neden olan bu kavgada hiçbir şekilde taraf olmadılar ve olamazlar” dedi.

“Yabancı haber ajansları, Özgür Suriye Ordusu’na karşı çatışmalara Ermenilerin de katıldığı yönünde haberler geçiyorlar. Bu haberler doğru mu?” şeklindeki soruyu “Bu haberler kesinlikle doğru değil. Ermeniler toplum olarak bu kardeş kavgasına karşı ve hiçbir şekilde bu kavganın tarafı olamazlar. Bizim kaygımız, ailelerimizin, evlerimizin ve kurumlarımızın güvenliğini sağlamakla sınırlı. Toplumun resmi duruşu budur. Bunun dışındaki haberler gerçeği yansıtmamaktadır” şeklinde yanıtladı.

Muhabirin “Son günlerde Ermenilerin yoğun yaşadığı Nor Küğ, Süleymaniye gibi semtlerin çatışmaların odağı olduğu, havaalanı yolunda can kayıpları yaşandığı bildiriliyor. Şu anki durum nedir?” şeklindeki soruyu ise “Şu an itibariyle durum iyi değil. Nor Küğ ve Süleymaniye mahallelerinde çatışmalar var. Halk güvenlik kaygısıyla evlerini terk edip nispeten güvenlikli bölgelere sığınıyor. Doğal olarak toplumun yönetimi sorumluluğunun bilincindedir ve halka sahip çıkmaya çalışıyor” sözleriyle yanıtladı.

Kategoriler

Güncel Dünya Diaspora