Ermenistan'a Fransa ve Rusya'dan doktor yardımı

Fransa'dan 10 doktor özel uçuşla Ermenistan'a gidiyor. Rusya'dan da yaklaşık 50 doktor korona ile mücadeleye yardım için kendi isteğiyle Ermenistan'a gelecek.

Hasta sayısının artması nedeniyle korona ile mücadelede zor bir dönem yaşayan Ermenistan'a yurtdışından doktor yardımı geliyor. 

Ermenistan Sağlık Bakanı Arsen Torosyan özel uçuşla Fransa’dan Ermenistan’a 10 doktorun geleceğini duyurdu.

Torosyan açıklamada “Rusya Federasyonundan yaklaşık 50 doktor da kendi arzusuyla Ermenistan’a gelip birkaç hafta çalışacak. Muhtemelen Polonya veya İsrail’den de büyük tecrübesi olan bir ekip gelir” ifadelerine yer verdi.

Ermenistan'da 13 Haziran itibarıyla günlük vaka sayası 723 oldu. Bu günlük vaka sayısında yeni bir rekor. Günlük vaka sayıları yaklaşık olarak üç haftadır 500-600 seviyelerinde seyrediyor Toplam hasta sayısı ise 13 Haziran itibarıyla 16.004'e yükseldi. 

Epidemiologist Rupen Hayrabedyan ise  tert.am'e verdiği röportajda Ermenistan sağlık otoritelererinin korona ile mücadelede doğru zamanı kaçırdığını söyledi. 

Hayrabedyan, ayrıca sağlık görevlilerini, enfeksiyon yayılmasına katkıda bulunan sosyal temasları tanımlamak için uygun bir epidemiyolojik analiz yapmamakla suçladı. Hayrabedyan "Gözlemlerim, iletimin esas olarak ailelerde ve çalışma ortamlarında veya maske takmayan arkadaşlar veya komşular arasındaki yakın temaslarda gerçekleştiğini ortaya koyuyor" dedi.

Paşinyan  Hükümeti ise toplumu tehdidi yeterince ciddiye almamakla suçluyor. Paşinyan 13 Haziran itibariyle kent içinde önlemleri kontrol etmek için sivil polislerin görev yapacağını söyledi. 

Kategoriler

Diaspora / Ermenistan