Edirne'de HDP'liler gözaltına alındı

"Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü" başlatan HDP'liler Edirne'de toplandığı sırada polis çok sayıda HDP'liyi gözaltına aldı.

HDP'nin "Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü"nün öncesinde yürüyüş güzergahındaki Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Kocaeli, Van, Hakkari, Bitlis ve Şırnak'ta kente giriş ve çıkışlar valiliklerce kısıtlandı. 

Edirne'de yürüyüş için HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, milletvekilleri ve parti yöneticileri saat 12.00’de Silivri Alışveriş Merkezi önünde bir araya geldi, Edirne’ye doğru yola çıkmak istedi. Ancak, polis müdahale etti ve çok sayıda HDP'li gözaltına alındı. Müdahale sırasında HDP'li vekiller darp edildi. Toplam 11 kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor. 

Hakkari'de ise başlatılacak yürüyüş öncesi sabah saatlerinden itibaren kentin tamamı polis ablukası altına alındı. Resmi kurumların önünde özel harekât polisleri ve keskin nişancıların bekletilmesi dikkat çekti. Ayrıca kentin dört bir yanında zırhlı araçlar ve polisler konumlandırıldı. Yürüyüş öncesi HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın açıklama yaptığı partinin il binası da abluka altına alındı. (Mezopotamya Ajansı)

Kategoriler

Güncel