Ermenistan: İki köye saldırı püskürtüldü

Ermenistan resmi makamları Azerbaycan'ın dün gece iki köye saldırı düzenlediğini saldıların püskürtüldüğünü açıkladı.

Ermenistan Başbakanlığı makamından yapılan açıklamada dün gece Aygepar ve Movses köyelrine Azerbaycan kuvvetlerinin saldırı düzenlediği ancak bu saldırıların engellendiği bildirildi. Açıklamaya göre saldırılar sırasında can kaybı yaşanmadı ancak sivil yerleşim yerleri ve bir okul hasar gördü.

Başbakan Paşinyan bugün yaptığı açıklamada “Aynı zamanda 'Anvakh' denilen mevzi bitişiğindeki mevkilere doğru saldırılar de gerçekleşti ama başarısızlığa uğratıldı” şeklinde konuştu.

Öte yandan Ermenistan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan'ın kurbanları ve yaralılarını savaş alanından almasına izin vereceği şartlarını belirten resmi bir açıklama yaptı.

Savunma Bakanlığı Sözcüsü Shushan Stepanyan’ın resmi Facebook hesabında yaptığı paylaşımda “Azerbaycan silahlı kuvvetleri tarafından uygun ateşkes şartlarının sağlanması durumunda, Ermeni tarafı Azerbaycanlı kurbanlar ile yaralıları savaş alanından  tahliye edilmesine izin vermeye hazır.”

Anadolu Ajansı da Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamayı yayınladı. Buna  göre Ermenistan güçler bu sabah Tovuz ilindeki Azerbaycan mevzilerine saldırdı.  Açıklamada siviller arasında can kaybının olmadığı bildirildi.

Ayrıca Azerbaycan ordusunun, sınır hattında Ermenistan'a ait insansız hava aracını (İHA) düşürdüğü bildirildi.

Kategoriler

Diaspora / Ermenistan