Kadınlar Pınar Gültekin için sokağa çıkıyor

Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in eski sevgilisi tarafından öldürülmesinin ardından kadın örgütleri sokağa çıkma ve eylem çağrısında bulundu.

Muğla Ula’da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan Cemal Metin Avcı DHA'nın habiren göre suçunu kabul etti.  İstanbul Sözleşmesi'nin Hükümet tarafından tartışmaya açıldığı bir dönemde yaşanan bu son erkek şiddeti, sosyal medyada büyük tepki yarattı. Kadınlar Türkiye’nin farkı illerinde sokağa çıkıyor.

Kadın Meclisleri, Ankara Kadın Platformu ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu gibi kadın örgütlerinin 21 Temmuz akşamı için yurt genelinde Pınar Gültekin için yaptıkları eylem çağrıları şu şekilde:

Ankara – 19:00’da Kızılay Çankaya Belediyesi önü.

İstanbul – 19:30’da Beşiktaş Barbaros Meydanı.

İstanbul - 20.00'da Kadıköy'deki Eminönü İskelesi

 İzmir – 19:00’da Erbil Süel önü.

 Adana – 18:30’da Atatürk Parkı önü.

Samsun- 19:30 Süleymaniye Geçidi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz’da Muğla’nın Ula ilçesindeki Akyaka Mahallesi’ndeki evinden çıktıktan sonra İstanbul’da yaşayan ailesi kendisinden haber alamayınca Muğla’ya giderek polise başvurdu. Jandarma ve polis beş günlük arama çalışması sonucunda bu sabah saat 5 civarında Gültekin’in cansız bedenine Yerkesik Mahallesi’ndeki ormanlık alandaki bir çöp varilini keserek ulaştı.

Kategoriler

Güncel