Moskova Ermenileri Azerbaycan’ı protesto etti

Macaristan'da Ermeni subay Gurgen Markaryan'ı öldürmek suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Azeri subay Ramil Seferov’un Azerbaycan’a iade edildikten sonra serbest bırakılması, Moskova’da Ermeni diaporası tarafından protesto edildi.

Ermeni diasporasını Moskova’nın 1905. Yıl meydanında düzenlediği protesto mitingine Aralarında Duma milletvekili Vladimir Jirinovski gibi Rus siyasetçilerin de bulunduğu yaklaşık 500 kişiden oluşan grup katıldı. “Katil tekrar cezaevine gönderilmeli”, “Neden Rusya Başkanı susuyor?”, “Katilin kahramanlaştırılması yeni katliamlara davetiyedir” gibi pankartların açıldığı mitingde yapılan konuşmalarda Ramil Seferov’un Azerbaycan hükümetince serbest bırakılmasının Kafkaslardaki istikrarı bozmaya ve Azeri gençlerini Ermeni düşmanlığı ideolojisi ile beslemeye yönelik olduğu vurgulandı.

Mitingde bir konuşma yapan aşırı milliyetçi milletvekili Vladimir Jirinovski, Ramil Seferov’u Azerbaycan’a iade eden Macaristan’ı sert bir dille eleştirirken, “Avrupalılar paraya ne kadar düşkün olduklarını ve kendilerini her zaman satmaya hazır olduklarını bir daha kanıtladılar. Yasalara göre ömür boyu hapiste yatması gereken bir katili para karşılığında Azerbaycan’a satarak Azeri-Ermeni gerginliğini kendi menfaati için kullandılar” dedi.

Ermenistan’ı Rusya ile daha sıkı işbirliği yapmaya çağıran Jirinovski, “Gelin askeri gücümüzü birleştirelim. Türkiye sınırını tamamen kapatalım. Ermeni işadamlarına sesleniyorum. Yeter bu kadar cimrilik yaptığınız. Rusya’dan S-400, S-500 füzelerini satın alınız. Savaşa hazır olmanız gerekiyor” dedi.

Daha sonra basına açıklamada bulunan Jirinovski, “Azerbaycan’ın yaptığı gerçekten dünyada emsali gözükmeyen bir olay. En azından bu katilin 5-6 yıl daha cezaevinde tutulup hastalık bahanesiyle gizlice salıverilmesi gerekirken, onun Bakü’de kahraman gibi karşılanması Ermenistan ile alay etmektir. Azerbaycan bu eylemle Karabağ’ı savaşla alma niyetinde olduğunu ortaya koydu” dedi. 

Kategoriler

Güncel Dünya Ermenistan