Beyrut'ta 60 kişiden hala haber alınamıyor

Beyrut'u sarsan patlamanın üzerinden dört gün geçti. 60 kişiden hala haber alınamıyor. Ölü sayısı 154'e yükseldi.

4 Ağustos Salı günü Beyrut limanında meydana gelen patlamanın yarattığı insani kriz sürüyor.

Yapılan resmi açıklamalara göre 60 kişiden hala haber alınamıyor. Hayatını kaybedenlerin saysı 154'e yükseldi, bu kayıpların 25'inin kimlik tespiti hala yapılamadı. 

Yaralı 5.000 kişiden 120'sinin durumu ise ağır. 

Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun ise, Beyrut'u sarsan büyük patlamanın sebebinin henüz belirlenemediğini açıkladı ancak ilk kez "dış müdahale" ihtimalinden söz etti.

Michel Aoun düzenlediği basın toplantısında, patlamanın "ihmalden ya da bir füze, bomba ya da diğer tür saldırıdan" kaynaklanmış olabileceğini, soruşturmada "dış müdahale" ihtimalinin de soruşturulduğunu söyledi.

Aoun, bölgede bir uçak ya da füze görülüp görülmediğini belirlemek üzere Fransa'dan uydu fotoğraflarını istediklerini belirtti.

Öte yandan Ermenistan'ın yardım malzemeleri içeren  uçağının bugün akşam saatlerinde  Lübnan'a varması bekleniyor. Uçakta tıbbi yardım ve gıda malzemeleri olacak. Tavuş bölgesinden de Beyrut'a 200 bin maske gönderilmesi için hazırlık yapılıyor.

Patlamada hayatını kaybeden Ermeniler'in sayısı ise 13'e yükseldi. Lübnan'da bir manastırda görev yapan rahibe Sofi Hosrofyan'ın da hayatını kaybedenler arasında olduğu öğrenildi. Ayrıca yine Lübnan Ermenileri'nden Aram Sarkisyan'ın da hayatını kaybettiği açıklandı. 

(AFP, BBC, Arevelk, Ermenistan Kamu Radyosu)

Kategoriler

Dünya