Uzman çavuş Musa Orhan tutuklandı

Siirt Başsavcılığı, 18 yaşındaki İpek Er'e cinsel saldırıda bulunarak ölümüne neden olmakla suçlanan uzman çavuş Musa Orhan ile ilgili tutuklama talebinde bulunduğunu açıkladı. Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi Musa Orhan hakkında yakalama kararı çıkardı. Musa Orhan Siirt'te teslim oldu.

Siirt Başsavcılığı, uzman çavuş Musa Orhan’ın cinsel saldırısına uğradıktan sonra intihar girişiminde bulunan ve 33 gün sonra ölen İpek Er ile ilgili olarak açıklama yaptı.

Başsavcılığın açıklamasında soruşturmanın 7 Temmuz’da başlatıldığı belirtildi. Savcılığın açıklamasında “Yargılamayı yapacak mahkemeden şüphelinin tutuklanması talep edilmiştir. Mahkemenin başsavcılığımızın talebi hakkında karar vermesi beklenmekte olup yargılama süreci devam etmektedir” denildi. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi Musa Orhan  hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı.

Musa Orhan, kararın ardından Siirt'te teslim oldu. 17 Temmuz'da Siirt Sulh Ceza Hakimliği tarafından ifadesi alınan Orhan, "yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartı" ile serbest bırakılmıştı. İpek Er'in hayatını kaybetmesinin ardından #MusaOrhanTutuklansin dün ve bugün sosyal medyada en çok paylaşılan etiket olmuştu.

İpek Er olayın ardından intihar girişiminde bulunmuş, tedavi gördüğü hastanede 17 Ağustos Salı günü yaşamını yitirmişti.

İpek Er'in babası Fuat Er dün yaptığı açıklamada "Kendimden, Türkiye Cumhuriyeti’nden utanıyorum. Türkiye sessiz kalıyor. Böyle olayların üstü örtülmesin. Adalet istiyorum" dedi.

Cumhuriyet’ten Mehmet Kızmaz’a konuşan Fuat Er yaşananları şöyle anlattı: “Musa Orhan, kızımı ‘Devlet adamıyım, ayda 13-14 bin TL maaşım var, bana güven’ diyerek ikna etmiş. Yanına almış. Kızımı yine uzman çavuş olan bir arkadaşının evine götürmüş. Kızıma hap ve alkol vererek sarhoş ediyor. 4. gün kızım, ‘Niye nikâh yapmıyorsun, beni niye bu hale getirdin, aileme dönemiyorum’ diyor. Musa Orhan ise, ‘Operasyona gidiyorum. 1-1.5 ay operasyonda kalacağım. İzmir’de kuzenim var, al 500 TL oraya git. Hemen gelir nikâh basarız’ diyor. Kızım İzmir’e gittiğinde Musa Orhan telefonunu kapatıyor.”

Kızı intihar girişiminde bulunmadan 1 hafta önce savcılığa şikâyette bulunduklarını söyleyen Fuat Er şöyle devam etti: “Kızım, Batman’a döndükten sonra Musa Orhan’a 4 gün boyunca mesaj yazıyor ama cevap verilmiyor. İntihardan 1 hafta önce savcılığa şikâyet dilekçesini verdik. Kızım Musa Orhan’a yazdığı mektupta, ‘Beni tehdit ettin, ya kendimi ya da seni öldürecektim. Sana gücüm yok’ diye yazmış. Kızım yoğun bakımda olduğu hastanedeki sağlık görevlileri, son 3 gündür ne bana ne de annesine kızımı gösterdiler. Doktor, ‘Savcılığa, Emniyet’e kime giderseniz gidin, isterseniz şikâyet edin kesinlikle gösteremeyiz’ dedi.”

Kategoriler

Güncel