Esir düşen Ermeni subay için Kızılhaç devrede

Azerbaycan'da bulunan Ermeni subay için Kızıl Haç Komitesi taraflarla görüşmeler gerçekleştiriyor. Azerbaycan'a göre sınırı geçen subay bir sabotajcı. Ermenistan ise iddiaları yalanlıyor.

Uluslararası Kızıl Haç Komitesi Ermenistan ofisinin temsilcisi Zara Amatuni Azerbaycan’da bulunan Ermeni subay Gurgen Alaverdyan ile ilgili gelişmelere değindi.  Amatuni’nin açıklamasına göre Uluslararası Kızıl Haç Komitesi 22 Ağustos tarihinde Azerbaycan’da esir düşen Gurgen Alaverdyan için hem Azerbaycan hem de Ermenistan Hükümetleriyle temas halinde.

Ermenistan 22 Ağustos tarihinde saat 19:30 sularında sınır bölgesinde bulunan mevzileri kontrol etmek amacıyla bölgede bulunan Ermeni ordusu subayı Gurgen Alaverdyan’ın kötü hava şartlarından dolayı yolunu kaybettiğini bildirmişti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı bu olayla ilgili olarak Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin sabotaj girişiminde bulunduğunu öne sürüyor.  Ermenistan Savunma Bakanlığı Azerbaycan’ın bu iddialarına karşı çıkıyor.

Azerbaycan ise  Ermeni subay Gurgen Alaverdyan hakkında 5 ayrı suçlamadan  dava açtı. Azerbaycan Başsavcılığı ile Devlet Güvenlik Servisi, Ermeni askere dava açıldığını ortak bir açıklamayla duyurdu.

Ermenistan Savunma Bakanlığı Basın Sözcüsü Şuşan Stepanyan ise, “İsnat edilen tüm suçlar saçmalıktır, başlatılan süreç kalitesiz bir performans” dedi. (Ajanslar)

Kategoriler

Diaspora / Ermenistan