Sakarya'da Kürt tarım işçilerine yönelik saldırı TBMM gündeminde

Sakarya’da Kürt tarım işçilerine yönelik saldırı gerçekleştiğine dair görüntüler sosyal medyaya yansımıştı. Sakarya Valiliği, olayı kabul etmezken, HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, saldırıya uğrayan işçilerle görüştüğünü, olayın gerçek olduğunu açıkladı, HDP Milletvekili Hüseyin Kaçmaz da konuya dair bir soru önergesi hazırladı.

Sakarya’da Kürt tarım işçilerine yönelik saldırıya dair görüntüler 4 Eylül Cuma günü sosyal medyaya yansıdı. 

Olayın ardından Sakarya Valiliği Kocaali ilçesinde fındık bahçesi olan iki grup arasında arbede yaşandığını, sosyal medyaya yansıyan türde bir saldırı olmadığını öne sürdü. 

HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ise, bugün Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

"Sakarya'da darba uğrayan Mardin, Mazıdağı'na giden Kürt işçilerden genç kadın Rojda'yla görüştüm. İş ortamında aşağılamayla başlamış, özür beklerken darp edilmişler. "Mardin değil bura, Sakarya" demişler. Sakarya Valiliğinin açıklamasının aksine görüntüler gerçek, kendisi çekmiş. Sakarya Valiliği'nin olayın üstünü örtmeye çalışan açıklaması doğru değil. Saldırganlar hakkında gereken adli işlemler yapılmalı. Saldırgan davranışlar sümenaltı edilmemelidir."

HDP Milletvekili Hüseyin Kaçmaz da saldırıyı Meclis'e taşımak üzere soru önergesi hazırladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle hazırladığı soru önergesinde HDP'li Kaçmaz, şu sorulara yer verdi: 

"-Sakarya’da Kürt işçilerin organize bir şekilde saldırıya uğradıklarından ülkenin İçişleri Bakanı olarak haberdar mısınız?

-Sakarya’da Kürt İşçilere saldıran kişiler hakkında bir soruşturma başlatılacak mıdır?

-İktidarlarınız döneminde kaç tarım işçisi benzer ırkçı saldırılara maruz kalmıştır? Bu saldırılar sonucu kaç tarım işçisi yaşamını yitirmiştir?

-Gündelik yaşamın bir parçası haline gelen ve başka kimlikleri sürekli ötekileştiren ırkçı yaklaşımları önlemek için ne gibi politikalarınız vardır?

-Özellikle yaz aylarında başka kentlere çalışmak amacıyla giden Kürt işçilerin her türlü güvenliği için ne gibi önlemler alınmaktadır?

-Saldırı anına ilişkin görüntüler kayıt altına alınırken Sakarya Valiliği ve Sakarya AKP Milletvekilinin aksini iddia etme çabalarının izahı nedir?”

AKP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, olayla ilgili olarak  "Sakarya'da ne bugün, ne de bundan önce, anlatıldığı şekilde herhangi bir olay asla vuku bulmamıştır. Sakarya, Türkiye'nin, Balkanların ve Kafkasların her yerinden gelerek yerleşen insanların barış ve kardeşlik içinde yaşadığı bir yerdir. Sakarya'da tüm etnik unsurlar etle tırnak olmuşçasına birbiriyle bütünleşmiştir. " açıklaması yapmıştı. 

Kategoriler

Güncel