Karabağ'dan açıklama: Yabancı güç bulundurmuyoruz

Geçtiğimiz hafta Türkiye basınında 'PKK'nın sözde özel kuvvetleri Karabağ'da' başlıklı bir haber yayınlanmıştı. Karabağ Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Vahram Poğosyan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Karabağ (Artsakh) Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Vahram Poğosyan bu tür yalan haberlerin Azerbaycan tarafından yayıldığını söyledi. Poğosyan News.am sitesine şu açıklamayı yaptı:

“Azerbaycan bu tür bilgileri yayarak, ordusunun Suriye’den gelen aşırılık yanlılarıyla doldurulduğuna dair doğrulanmış bilgileri örtmeye çalışıyor. Bunun mutlak bir yalan olduğunu ve gerçeğe uymadığını söyleyebilirim.”

Vahram Poğosyan  2016 Azerbaycan-Ermenistan çatışmaları sırasında  Ermeni askerlerine yapılan işkencelerin de, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’nde aşırılık yanlısı güçlerin varlığının göstergesi olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz hafta Cumhuriyet gazetesinde yer alan bir haberde "Bölgedeki güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, terör örgütü PKK’nin sözde özel kuvvetlerini Dağlık Karabağ’a gönderip Ermenilere askeri eğitim verdirdiği belirtildi." ifadeleri kullanılmıştı. 

Kategoriler

Güncel