Suriye Gözlemevi: Türkiye Azerbaycan'a şu ana kadar 320 savaşçı gönderdi

Türkiye'nin Suriyeli savaşçıları Azerbaycan'a gönderdiği yönündeki haberler yaygınlaşıyor. Suriye'deki iç savaş ve gelişmelere dair raporlar yayınlayan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de bu haberleri doğrulayan bir açıklama yaptı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi internet sitesinde bir açıklama yayınladı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Türk hükümetine bağlı Suriyeli gruplardan yaklaşık 4.000 savaşçının Ermenistan ile çatışmada yer almak üzere Azerbaycan'a gönderildiği haberlerine değindi..

İzleme grubuna göre şu ana kadar 320 Suriyeli militan Türk güvenlik şirketleri tarafından Azerbaycan'a teslim edildi ve henüz herhangi bir çatışmada yer almadılar.

Örgütün kaynakları, Azerbaycan'a gelen Suriyeli savaşçıların çoğunun Türkmen kökenli olduğunu ve "ulusal misyona" yardım etmek için yönlendirildiklerini belirtiyor. Daha önce, Türk eğilimli Arap gruplarının çoğunun Azerbaycan'a savaşçı göndermeyi reddettiği belirtiliyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin aldığı bir başka rapora göre Ermeni asıllı Suriyeliler çatışmaya katılmak için Ermenistan'a gidiyor.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev ise BBC'ye yaptığı açıklamada, Suriye'den paralı asker getirme iddialarının "tamamen yanlış" olduğunu söyledi.

(BBC Azerbaycan)

Kategoriler

Güncel