Paşinyan ve Aliyev'den açıklamalar

Ermenistan Başbakanı Paşinyan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Rusya'nın Rossiya 1 kanalına konuştu. Paşinyan, "Türkiye, askerlerini Nahcivan’a göndermek için bir sebep arıyor" derken Aliyev "Türkiye’ye ait F-16 uçakları çatışmalarda kesinlikle yer almıyor" diye konuştu.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Rossiya 1 TV kanalının “60 Dakika” programına katıldı. Paşinyan şunları söyledi: 

“Bu askeri operasyonlarda bir incelik var: Türkiye bu sürece dahil oluyor, hatta askeri operasyonları yönettiği kısımlar var. Nahcivan’da halihazırda Türk ordusunun birkaç birliği olduğu bilgisine sahibiz. Ayrıca bundan önce Ağustos ayında Türkiye ve Azerbaycan ortak askeri tatbikatlar düzenliyorlardı. Bu savaş, bu askeri tatbikatların devamı olarak başladı” 

Paşinyan, Türkiye'nin Azerbaycan’a Suriye’den paralı askerler getirdiğine dair haberler olduğunu da hatırlattı. Paşinyan, Azerbaycan halkı ile paralı askerler arasında zaten çatışmalar yaşandığı haberlerinin de bunu  kanıtladığını söyledi. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de Rossiya 1 kanalına konuk oldu. Aliyev, şunları söyledi:

“Ermeni tarafının Türkiye'nin çatışmaya taraf olarak katıldığına dair yaydığı tüm söylentiler kışkırtıcı nitelik taşıyor, yani şu anda kabul edilen şekliyle yalan haber."

“Türkiye'nin çatışmaya dahil olduğuna dair hiçbir kanıt yok. Ve böyle bir ihtiyaç da yok. Ermenistan’a ait olup düşürülen uçak hakkında bilgi sahibi değiliz. Kısa bir süre önce medyada böyle bir haberin olduğu rapor edildi. Onu doğrulayan herhangi bir şey yok. Türk Hava Kuvvetleri’ne ait F-16 uçakları çatışmalarda kesinlikle yer almıyor."

Akşam saatlerinde Ermenistan, bir uçağının Türk F-16'sı tarafından düşürüldüğünü, pilotun hayatını kaybettiğini açıkladı. Türkiye ise bu haberi yalanlıyor. 

(Ermenistan Kamu Radyosu, Ajanslar) 

Kategoriler

Güncel