Çatışmalar dördüncü günde sürüyor

Ermenistan Azerbaycan sınır hattında çatışmalar dördüncü gününe girdi. Gece boyunca çatışmalar sürdü. İki taraf da karşı cephenin kayıplarına dair açıklamalarda bulundu.

Ermenistan Birleşik Enformasyon Merkezi'ne göre çatışmalar dün gece cephenin her tarafında devam etti. Kuzey ve kuzeydoğu yönlerinde daha yoğun çatışmalar yaşandı.

Açıklamada "Düşmanın taktiksel girişimini kendi lehine değiştirme girişimleri başarısız oldu. Düşman silahlarını, askeri teçhizatını ve insan gücünü kaybetti "denildi.

Ayrıca sivil halkın roket-topçu ve uçaksavar ateşi altında kaldığı, Ermeni hava savunma kuvvetlerinin Stepanakert (Hankendi) üzerinden iki Azerbaycan dronunu düşürdüğü bildirildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin Goranboy bölgesini bombaladığını söyledi.

Açıklamada, "Ermeni silahlı kuvvetlerinin topçu birlikleri Goranboy bölgesindeki Aşağı Agjakend köyüne ateş etmeye başladı." denildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin kayıpları hakkında da açıklama yaptı.

Bakanlık, 27 Eylül'den bu sabaha kadar Ermeni silahlı kuvvetlerinin 2.300 üyesinin öldürüldüğünü ve yaralandığını, 130 tank ve diğer zırhlı araçların, 200'den fazla topçu, roket atıcı, havan ve 25 uçağın öldürüldüğünü ve yaralandığını bildirdi.

Ermenistan Savunma Bakanlığı resmi temsilcisi Artsrun Hovhannisyan, Azerbaycan tarafının çatışmanın başladığı andan itibaren 790 insan gücü kaybına uğradığını söyledi.

Hovhannisyan her türden birliklerden yaklaşık 1.900 Azerbaycan askerinin  yaralandığını söyledi.

Açıklamada  137 tank ve diğer teçhizat, 72 insansız hava aracı yedi helikopter ve bir jetin imha edildiği de vurgulandı.

Ermenistan ve Karabağ bugüne kadar yaklaşık 80 asker kaybı açıkladı. Açıklamalarda hayatını kaybeden askerlerin isimlerine de yer verildi.  Azerbaycan henüz asker kayıplarına dair resmi bir açıklama yayınlamadı. 

(Ermenistan Kamu Radyosu, BBC Azerice)

Kategoriler

Güncel