Aliyev Paris’te protesto edilecek

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, NATO stajı sırasında Ermeni subay Gurgen Margaryan’ı uykusunda baltayla katleden Azeri subay Ramil Seferov’u affetmesinden sonra yaşanan krizin ardından ilk kez Paris’e gidiyor. Fransa'daki Ermeni Diasporası, Louvre Müzesi’nde İslam Sanatları Salonu’nun açılışını yapmak üzere gelen Aliyev’i protesto etmeye hazırlanıyor.

Paris Louvre müzesindeki açılışa katılacak Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev bu açılışın ardından Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile d’Elysee Sarayı’nda bir araya gelecek.

Seferov’u affedilmesinin ardından Ermenistan ile yeni bir krizin yaşayan Aliyev, NATO ve Minsk Grubu yetkililerle temaslarda bulunduktan sonra Azeri-Ermeni diyaloğu için kurulan Minsk Grubu’nun üyesi olan Fransa’da bugün temaslarda bulunacağı bekleniyor.  

Ermeni Diasporasının yoğun yaşadığı Paris’te Ermeni Dernekleri Federasyonu(CCAF) Aliyev’e protesto etmeye çağırdı. Çağrıda ‘Bu koşullarda Aliyev’i kabul etmek, Ermeni düşmanlığını güçlendirmek, şiddeti desteklemek, onursuzluğa onursuzluk eklemektir. Af kararı ile tüm dünyaya nefret mesajı vererek bütün dünyayı bir sınavdan geçiren Aliyev, Elysee Sarayı’nda kabul edilmemeli. Louvre’un açılışına katılmamalı. CCAF, bütün insan hakları savunucularını ve demokratları 18 Eylül’de saat 18’de Azerbaycan büyükelçiliğine çağırır' deniliyor. 

Kategoriler

Güncel Dünya Diaspora