Azerbaycan: Ermenistan topraklarında füze savunma sistemini vurduk

Azerbaycan, Ermenistan topraklarında yer alan bir füze sistemini vurduklarını açıkladı. Ermenistan söz konusu açıklamayı doğruladı ve misilleme hakkı doğduğunu açıkladı. Gelişme çatışmaların Karabağ’ın dışına da taştığını gösteriyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı yetkilileri, Ermenistan topraklarında yer alan bir balistik füze sistemini vurduklarını açıkladı. Azerbayca,n füze sistemlerinin  sivil yerleşim yerlerine karşı kullanılmaya hazır duruma getirildiği gerekçesiyle vurulduğunu söyledi. 

Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’in danışmanı Hikmet Hacıyev, "Ermenistan’ın fırlatılmaya hazır hâlde olan balistik füzeleri imha edildi. Pek çok sivilin hayatları kurtarılmış oldu" açıklamasını yaptı.

Ermenistan, Kelbecer kentine komşu olan bir alandaki füze sistemlerinin vurulduğunu doğruladı. Ermenistan ordusunun açıklamasında askeri ekipmanlarının, Azerbaycan’ın sivil yerleşim yerlerini hedef almaya hazır bir durumda oldukları savı nedeniyle vurulduğu, gerçekte ise böyle bir durum olmadığı kaydedildi.

Ermenistan’dan ‘Azerbaycan topraklarına şimdiye dek ne bir füze ne de bir kurşun atıldığı’ belirtilen açıklamaya şöyle devam edildi:

“Erivan da bu mantık çerçevesinde Azerbaycan topraklarındaki herhangi bir askeri tesisi ya da ekipmanı vurma hakkını saklı tutar.”

Gelişme savaşın Karabağ sınırlarının dışına taşındığı ve tüm Azerbaycan-Ermenistan sınırı boyunca yayıldığı yorumlarına neden oldu.

Ermenistan Savunma Bakanlığı temsilcisi Artsrun Hovhannisyan ayrıca dün  Martakert hastanesinin hedef alınmasına da değinerek, saldırının dünyada büyük tepki alması gerektiğini söyledi.

Hovhannnisyan “Tıp kurumlarının nasıl hedef alındığını görmeliler, bu bizim için şaşırtıcı değil artık. Onlardan birkaç kez gördük." dedi

Kategoriler

Güncel