Azerbaycan: Nahcivan'a füze atıldı; Ermenistan: Saldırıda bulunmadık

Azerbaycan Nahcivan Özerk Cumhuriyeti'ne Ermenistan tarafından füze atıldığını söyledi. Ermenistan açıklamayı reddetti ve Azerbaycan'ı savaşı genişletmeye çalışmakla suçladı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin attığı operasyonel-taktik füzenin Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nin Ordubad bölgesinde patladığını açıkladı. 

Azerbaycan'a göre, füze  Kubatlı bölgesinden atıldı

Açıklamada  herhangi bir sivil kayıp ya da hasar olmadığı belirtildi. 

Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Şuşan Stepanyan ise Facebook sayfasında "Ermenistan'dan Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti yönünde bir saldırı olmadı" dedi.

Stepanyan Azerbaycan'ı "düşmanlıkların coğrafyasını genişletmeye" çalışmakla suçladı.

Öte yandan Ermenistan Parlamentosu  Ekonomik İşler Komitesi Başkanı Babken Tunyan, Ekonomi Bakanlığı'nın Ermenistan'a Türk menşeli bazı malların ithalatının geçici olarak yasaklanmasını dair bir taslak hazırladığını ve tartışmaya sunduğunu söyledi. 

Taslak uygulamanın  31 Aralık 2020 tarihinde yürürlüğe girmesini ve altı ay süreyle geçerli olmasını öngörüyor.

Bugün Karabağ güçleri yeni asker kayıpları açıkladı. Buna göre Karabağ güçleri  çatışmalarda 29 asker daha kaybetti. Böylece Ermeni  cephesinin toplam asker kaybı 633'a yükseldi. Azerbaycan resmi makamları çatışmaların başlangıcından bu yana askeri kayıplara dair açıklama yapmadı. 

Kategoriler

Güncel