Azerbaycan: Zengilan'ı ele geçirdik, Ermenistan: Yoğun çatışmalar yaşanıyor

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengilan şehri ve civarındaki köyleri kontrol altına aldıklarını söyledi. Ermenistan cephesi ise bölgede yoğun çatışmalar olduğunu söylüyor.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Zengilan şehri ile  bölgenin 6 köyü ayrıca  Fuzuli, Cabrayil ve Hocavend bölgelerine bağlı 18 köyün Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğunu söyledi. 

Karabağ'dan yapılan resmi açıklamalarda ise Azerbaycan Ordusu'nun cephenin güney kısmındaki Zengilan bölgesine ulaştığı  ve Ermenistan sınırından birkaç kilometre uzakta olduğunu belirtildi..

Verilen bilgilerde "Askeri operasyonlar tüm cephe boyunca yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu arada, en ağır çatışmalar Kaşatağ (Zengilan) bölgesindeki köylerde yaşanıyor" dendi. 

Bu arada Karabağ güçleri 43 askeri kayıp daha açıkladı. Böylece Ermenistan cephesinin kayıpları 770'i aştı. Azerbaycan ise çatışmaların başlangıcından bu yana askeri kayıplara ilişkin resmi bir açıklama yapmadı. 

Ermenistan Savunma Bakanlığı ayrıca güney sınırına yakın Hudaferin bölgesinde ağır çatışmalar yaşandığını, Azerbaycan ordusunun geri çekildiğini söyledi.

(Ajanslar, BBC, Ermenistan Kamu Radyosu)