Cephe hatttında çatışmalar devam etti

27 Eylül'de Ermenistan- Azerbaycan arasındaki çatışmalar birinci ayını doldurmak üzere. Cephe hattında çatışmalar ve top ateşleri dün gece de devam etti.

Ermenistan cephesinden yapılan açıklamada "çatışma bölgesindeki durum nispeten istikrarlı, ancak gece boyunca gergin kaldı" dendi. 

Açıklamaya göre Azerbaycan ordusu  özellikle Martuni bölgesindeki Garmir Şuga , Taghavard, Gishi, Spitakaşen yerleşim yerleri ve Askeran bölgesindeki Avetaranots köyündeki sivil bölgeleri ateşe tuttu. 

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, cephede Ağdara, Hocavend, Fizuli, Hadrut, Gubadlı ve Laçin yönündeki çatışmaların cumartesiden pazar gecesine kadar "değişen yoğunlukta devam ettiğini" söyledi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'na göre, Azerbaycan ordusu kontrolü altındaki bölgeleri "önemli ölçüde genişletti". 

Öte yandan Ermenistan Savunma Bakanlığı'nın dünkü basın toplantısında Karabağ'daki son duruma dair bir harita yayınlandı. Haritada kırmızı ile seçili bölgelerin Azerbaycan ordusu kontrolünde olduğu ancak durumun son derece değişken seyrettiği belirtildi

Karabağ İnsan Hakları Savunucusu Artak Begleryan dün yaptığı açıklamada yaklaşık 90.000 Karabağlı'nın evlerini terketmek zorunda kaldığını söyledi. Begleryan'a göre gerek Karabağ içinde başka yerlere taşınanlar gerekse Ermenistan'a gidenler, Karabağ nüfusunun yaklaşık yüzde 60'ını oluşturuyor. 

Bu arada Azerbaycan’daki ABD Büyükelçiliği vatandaşları ve diğer yabancıları, oteller de dahil Bakü’de terör saldırıları tehdidi konusunda uyardı.

Diplomatik heyet yaptığı açıklamada, “Bakü’deki ABD Büyükelçiliği, Bakü’deki olası terör saldırıları ve ABD vatandaşları ve yabancıların kaçırılmasıyla ilgili güvenilir raporlar aldı” dedi.

Terörist saldırıların Bakü’de JW Marriott Absheron Oteli ve “başka yerlerde” gerçekleşebileceği belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlağı geçtiğimiz Cuma günü günü yaptığı açıklamada da Türkiye’deki diplomatik temsilciliğinin, İstanbul’daki ABD vatandaşları ve yabancılara yönelik terörist saldırı ve kaçırılma olasılığına yönelik olarak güvenilir ihbarlar aldığını açıklamış ve Türkiye'deki vize işlemlerinin askıya alındığını bildirmişti. 

Kategoriler

Güncel