TBMM İnsan Hakları Alt Komisyonu Ermeni kurumlarını ziyaret etti

TBMM İnsan Hakları Komisyonu çatısında Ermenistan Azerbaycan savaşında yaşanan hak ihlallerini incelemek üzere bir alt komisyon kurulmuştu. Komisyon bugün Ermeni kurumlarını ziyaret etti.

AKP Bursa milletvekili Hakan Çavuşoğlu başkanlığındaki komisyon ilk olarak Türkiye Ermenileri Patrikliği'ni ziyaret etti.

Sabah saatlerinde gerçekleşen ziyarette heyet, Türkiye Ermenileri 85. Patriği Sahak Maşalyan ve üst düzey ruhaniler ile görüştü.

Heyette  Hakan Çavuşoğlu'nun yanısıra AKP'den Atay Uslu, Hüseyin Yayman, Osman Nuri Gülaçar, Oya Eronat, MHP'den Mehmet Bülent Karataş, CHP'den Mahmut  Tanal, Servet Ünal, İYİ Parti'den Ahmet Çelik ve HDP'den Gülistan Koçyiğit yer aldı. Heyete daha sonra TBMM İnsan Komisyonu'ndan CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu da katıldı 

Patrikhane'den yapılan açıklamaya göre Patrik Maşalyan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve sorunların çözüm yerinin TBMM olduğunu ifade etti.

Maşalyan görüşmede bazı medya organlarındaki ve sosyal medyadaki ifadelerin  Türkiye Ermeni toplumuna yönelik kin ve nefret duyguları uyandırdığını söyledi.  Maşalyan bununla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermeni toplumuna yönelik ifadelerinden duyduğu memnuniyeti  dile getirdi. 

Komisyon daha sonra Malatya Hay-Der yöneticilerinden Hosrof Köletavitoğlu ile görüştü. 

Komisyon'un ziyaret gündeminde Yedikule Surp Pırgiç Hastanesi yönetimi ve Luys gazetesi de yeralıyor. 

Komisyon çatışma sürecinde yaşanan hak ihlalleri ile Türkiye'deki Ermeni vatandaşların durumunu incelemek amacıyla 13 Ekim'de kuruldu. 

Kategoriler

Güncel