İran: Sınır yakınındaki teröristlerle mücadele edeceğiz

İran Ordu Komutanı Tümgeneral Seyid Abdurrahim Musavi bugün yaptığı açıklamada İran ordusunun sınır yakınındaki teröristlerle ciddi biçimde mücadele edeceğini söyledi.

Musavi, ülke sınırları yakınında faaliyet gösteren "Tekfiri teröristleri, IŞİD ve Siyonistler"i hedef alarak  "Kuvvetlerimiz, sınırlarımızın yakınında bu unsurların varlığıyla ciddi şekilde mücadele edecek ve başa çıkacak" dedi.

Öte yandan İran İslam Cumhuriyeti Siyasi İşlerden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Araghchi, Azerbaycan-Ermenistan çatışma bölgesi sınırındaki bölgeleri ziyaret etmek için Salı günü İran'ın Erdebil eyaletine geldi.

İran'ın IRNA haber ajansının bildirdiğine göre, Araghchi ziyareti sırasında İran'ın Aras Nehri boyunca uzanan büyük barajları ve elektrik tesisatlarını ziyaret edecek.

Abbas Araqchi, İran'ın barajlarının ve elektrik santrallerinin önemli olduğunu ve iki kuzey komşusu arasındaki çatışma sırasında zarar görmemesi gerektiğini söyledi.

Bu arada İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Said Katipzade , İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Araghchi'nin anlaşmazlığı çözmek için bir İran girişimini desteklemek amacıyla Moskova, Bakü, Erivan ve Ankara'yı ziyaret edeceğini açıkladı. Girişimin detayları henüz açıklanmadı.

Kategoriler

Güncel