Sınır Tanımayan Gazeteciler: Güvenli koridor bulundu

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF), Dağlık Karabağ'ın başkentinde 80 yerli ve yabancı gazetecinin Azeri güçlerinin ateşi altında mahsur kaldığını bildirmişti. Kurum daha sonra yaptığı açıklamada güvenli bir koridorun bulunduğunu bildirdi. .

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF), dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada Dağlık Karabağ'ın başkentinde mahsur kalan gazetecilerin Azeri güçlerinin ateşi nedeniyle hayatlarını riske atmadan Ermenistan'a ulaşamayacaklarını bildirdi.

RSF, Birleşmiş Milletler, Avrupa Konseyi ve Azerbaycan'ı "sivillerin tahliyesine izin vermek için mümkün olan her şeyi yapmaya" çağırdı.

Karabağ'ın başkenti Stepanakert'i (Hankendi) Ermenistan'a bağlayan yol, Azerbaycan askerlerinin yakınlardaki varlığı nedeniyle dünden beri sivil harekete kapalı durumdaydı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev Twitter'dan RSF'e yazdığı yanıtta Stepanakert'i Ermenistan'a bağlayan iki yol bulunduğunu ikisini de Ermenistan'ın kontrol ettiğini , Laçin koridorunu Ermenistan'ın sivillere kapattığını yazdı. 

RSF ilerleyen saatlerde yaptığı açıklamada gazetecilerin Ermenistan'a ulaşma imkanları bulduklarını veya bunu güvenli bir koridordan yapmak üzere olduklarını söyledi.

Mahsur kalan gazeteciler için kesin bir  sayı vermenin zor olduğunu bildiren kuruluş bir kez daha güvenlik talebinde bulundu. 


Kategoriler

Güncel