Rus birlikleri Stepanakert'te

Rus güvenlik makamlarından verilen bilgiye göre Rus barış güçleri Karabağ’ı Ermenistan’a bağlayan Laçin koridorunda 10 gözlem noktası kurdu.

RIA Novosti’nin haberine göre, Rusya Savunma Bakanlığı resmi temsilcisi Igor Konaşenkov konuya dair açıklamalarda bulundu. 

Konaşenkov,  "Rarış güçleri Dağlık Karabağ’ın başkenti Stepanakert’te.  15. Motorlu Tüfek Tugayının barış güçleri (12 Kasım)  17: 00’de Stepanakert’e girdiler” dedi.

Yetkili, Rus barışı koruma birliğinin karargahının Stepanakert’te yer alacağını ateşkes rejiminin tüm temas hattı boyunca sürdürüldüğünü söyledi.

Verilen bilgiye göre Rus barış güçleri Karabağ’ı Ermenistan’a bağlayan Laçin koridorunda 10 gözlem noktası kurdu.

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Dağlık Karabağ ile ilgili anlaşmalardan sonra kültürel mirasın korunmasına özel önem verilmesi gerektiğini söyledi.

Lavrov, “Artık düşmanlıkların sona ermesinin ardından barışçıl bir çözüm sürecine girdiğimize göre, bu ülkelerde yaşayan Ermeniler ve Azeriler olmak üzere birbirimizin kültürel mirasına özel önem verilmesi gerektiğine inanıyorum" dedi.

Lavrov Rus medyası ve uluslararası medyaya verdiği röportajda, “Genel olarak, Karabağ’daki Ermeniler ve Azerilerin güçlü, tarihsel olarak bağlantılı kültürel mirasının atılacak adımlarda birleştirici bir faktör haline gelmesi için yapılacak çok şey var” dedi ve  Moskova’nın Karabağ’daki kültürel değerlerin korunması için UNESCO’nun da sürece dahil etmeye çalışacağını söyledi. 

Kategoriler

Güncel