Putin Aliyev'den kutsal alanların korunmasını talep etti

Rusya Devlet Başkanı Putin Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile yaptığı görüşmede, Dağlık Karabağ’daki kutsal alanların korunmasının önemini vurguladı.

Rusya'nın TASS Ajansı'nın haberine göre, Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile telefon görüşmeleri yaptı.

Görüşmede 9 Kasım’da kabul edilen üçlü anlaşmaların uygulanmasının pratik yönlerinin tartışıldığı kaydedildi.

Verilen bilgiye göre görüşmede ateşkes rejiminin sürdürülmesinin ve temas hattındaki durumun oldukça sakin olmasının sevindirici olduğu vurgulandı.

Açıklamaya göre Rusya Devlet Başkanı Putin, İlham Aliyev ile yaptığı görüşmede özellikle, üçlü açıklamaya göre Azerbaycan’a iade edilen bölgelerde Hıristiyan tapınakları ve manastırlarının bulunduğunu kaydetti.

Putin bu bağlamda, bu kutsal alanları korumanın ve normal kilise yaşamını sağlamanın önemini vurguladı.

Açıklamaya göre Azerbaycan Cumhurbaşkanı, Azerbaycan tarafının bu ilkeye göre hareket edeceğini söyleyerek bu yönde anlayış gösterdi. 

Cumartesi günü Ermenistan medyasına yansıyan haberlerde Azerbaycan'ın kontrolüne geçen Şuşi'deki (Şuşa) Ğazançetots Manastırının duvarlarına yazılar yazıldığı belirtilmişti. 

Kategoriler

Güncel