Azerbaycan'a asker gönderme tezkeresi TBMM'de

Azerbaycan'a asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında varılan mutabakat sonucu, ateşkese uyulup uyulmadığının denetlenmesi amacıyla Azerbaycan topraklarında bir ortak merkez oluşturulması için asker gönderme tezkeresi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Meclis'e gönderildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunulan tezkere, Türkiye ile Azerbaycan arasında stratejik ortaklık ve karşılıklı yardım şartları içeriyor.

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı, 18 İl-76 uçağı ve 2 An-124 Ruslan askeri nakliye uçağı ile yeni bir grup Rus barış gücü ve teçhizatın Ermenistan'ın başkenti Erivan’a gönderildiğini açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Dağlık Karabağ kriz bölgesindeki barış gücü operasyonunda yer alacak Rus barış güçleri ve askeri teçhizatı, 18 İl-76 uçağı ve 2 An-124 Ruslan askeri nakliye uçağı ile Yerevan'a  götürüldü. Rus askerler uçaklardaki malzeme, silah ve askeri teçhizatları indirdi.

Bu arada TASS haber ajansına göre Bakü, Ermeni birliklerinin Kelbecer (Karvaçar) bölgesinden çekilmesini 25 Kasım’a kadar uzatmayı kabul etti. Açıklama, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev’den  geldi. Hacıyev “Ermeni yetkililer bu talebi Rus tarafı üzerinden iletti. Uzatma talebi, Kelbecer bölgesinden Ermenistan’a giden tek yolun yetersiz kapasitesine bağlı” dedi.

Kategoriler

Güncel