Paşinyan: Kayıp askerler var

Ermenistan Başbakanı Paşinyan bugün hem kendi partisinin vekilleri ile biraraya geldi hem internet üzerinden basının sorularını yanıtladı hem de Parlamento'da konuştu.

Paşinyan bugünkü açıklamaları sırasında kayıp askerler  konusuna değindi. “Evet, sayı biliniyor, fakat şimdi belirli bir sayı yayınlamayacağım. Ne yazık ki, birkaç yüz kayıp askerden bahsediyoruz. Her biriyle ilgili aynı sonuca ulaşmayacağımızı umuyoruz. Bazılarını canlı bulmayı umuyoruz. Örneğin dün, daha önce kayıp olduğu düşünülen yaralı bir askerin bulunduğunu öğrendim” dedi.

Paşinyan istifa konusunun gündeminde olmadığını söyledi. Bir soru üzerine "Gündemimde tek bir konu var: ülkede istikrarın sağlanması. Başka bir konu yok" dedi. 

Paşinylan Karabağ'ın statüsü ile ilgili olarak da, “Bugün sahip olduğumuz gündemi mevcut durum etrafında analiz etmeli, formüle etmeliyiz, özellikle Dağlık Karabağ’ın statüsü meselesine odaklanarak bu gündeme hizmet etmeliyiz. En önemli konu Dağlık Karabağ halkının Dağlık Karabağ’da yaşaması gerektiğidir. Dağlık Karabağ’ın statüsü meselesi yeni bir yoğunluk ve yeni bir güçle müzakere sürecinin merkezine konulmalıdır" diye konuştu. 

Başbakan Paşinyan Azerbaycan ve Rusya ile anlaşmaya varılan belgede değişiklik yapılıp yapılmayacağı ile ilgili  bir soruya,

“Dürüst olmak gerekirse, nasıl daha iyi hale getirileceğini bilen herhangi bir siyasi güçten böyle bir teklif almadım. Aslında belgenin ana hatlarını değiştirmek, askeri durumu değiştirmek anlamına geliyor ki, bence bugün gerçekçi bir konu değil. Daha sonraki müzakere sürecine gelince, bu belgede hala yorumlanması gereken birçok hüküm var. Bu yorumlar sırasında tüm fikir ve öneriler bir araya getirilecek. En iyi önerileri uygulamaya çalışacağız” yanıtını verdi. 

Kategoriler

Güncel