Pompeo Patrik Bartholomeos ile görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İstanbul'da Ekümenik Patrik Bartholomeos ile görüştü.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yu  Fener'deki patrikhanenin girişinde Patrik Bartholomeos karşıladı. 

Bir süre patrikhaneyi gezerek yetkililerden bilgi alan Pompeo, daha sonra buradan ayrıldı. Pompeo, Türkiye'yi ziyaret amacını soran gazetecilerin sorularını ise yanıtsız bıraktı.

Pompeo, Patrikhane'yi ziyaretinin ardından Rüstem Paşa Camii'ni ziyaret etti. Pompeo'ya eşi Susan Pompeo da eşlik etti. 

Pompeo'nun Türkiye ziyaretinde hükümet temsilcileri ile görüşmeyecek olması tartışma yaratmıştı. 

Öte yandan Pompeo , Fransız Le Figaro gazetesine bir demeç verdi. Pompeo , ABD Yönetimi ve Avrupa'nın, Türkiye’nin Orta Doğu’daki son birkaç aydaki eylemlerini çözmek için birlikte çalışması gerektiğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı, Türkiye’nin Dağlık Karabağ ihtilafında Azerbaycan’a verdiği son desteğin yanı sıra Libya ve Akdeniz’deki saldırgan tutumuna atıfta bulunarak, “Türkiye’nin son eylemlerinin son derece saldırgan olduğu konusunda, Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron ile hemfikirim. Avrupa ve ABD, Erdoğan’ı bu tür eylemlerin halkının çıkarına olmadığına ikna etmek için birlikte çalışmalıdır" dedi.

Pompeo'nun İsrail'e yarın resmi ziyarette bulunacağı açıklanmış, ziyaret kapsamında Golan Tepeleri ve Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerine gideceği belirtilmişti. 

Mike Pompeo, Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerine ve Golan Tepeleri'ne ziyaret gerçekleştiren ilk ABD Dışişleri Bakanı olacak.

Kategoriler

Güncel