Peskov'dan Minsk Grubu açıklaması: Bilgi vermeye hazırız

Kremlin Sözcüsü Peskov "Gerekirse Türkiye’nin Dağlık Karabağ krizinin çözümündeki rolünü ABD ve Fransa’ya açıklamaya hazırız" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun Paris’te Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından, ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkili gazetecilere yaptığı açıklamada, “İkili Dağlık Karabağ’ı detaylı biçimde ele aldı. Eşbaşkanlar olarak, Minsk Grubu sürecindeki rollerine eskisi gibi bağlı kaldıkları konusunda hemfikir oldular” demişti.

Yetkiliye göre, taraflar Rusya’nın Dağlık Karabağ’da ateşkesin sağlanması konusunda attığı adımların farkında olduklarını, ancak Moskova’nın, Türkiye’nin rolü de dahil olmak üzere anlaşmanın parametreleriyle ilgili açıklığa kavuşturması gereken birçok soru işareti olduğunu kaydetmişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bir soru üzerine Rusya’nın gerekirse ABD ve Fransa’ya Türkiye’nin Dağlık Karabağ’daki krizin çözümündeki rolünü açıklamaya hazır olduğunu söyledi.

Peskov, “Minsk Grubu eşbaşkanı partnerlerimizin konuyla ilgili açıklamaya ihtiyaçları varsa, hiç şüphesiz bu açıklamalar kendilerine sunulacaktır” dedi.

Peskov, ayrıca diplomatik kuruluşlar arasında Dağlık Karabağ konusunda düzenli olarak temasların yürütüldüğünü de ekledi.

(Sputnik)

Kategoriler

Güncel