Fransa'dan Rusya'ya ateşkes eleştirisi: Belirsizlikler giderilmeli

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Rusya’ya Dağlık Karabağ’da ateşkes, Türkiye’nin rolü ve yabancı savaşçıların geri çekilmesiyle ilgili “belirsizlikler giderilmeli" çağrısı yaptı

Meclis Genel Kurul oturumunda sözlü soru önergelerini hükümet adına yanıtlayan Fransız bakan, “Binlerce insanın yaşamını kurtarmak için ateşkes önemli… Ancak, ortada belirsizlikler var. Göçmenler, ateşkesin sınırlandırılması, Türkiye’nin varlığının rolü, savaşçıların (yabancı) geri dönmesi, müzakerelerin başlaması ve Dağlık Karabağ’ın statüsü konusundaki belirsizlikleri ortadan kaldırmak gerekiyor.” dedi.

Fransız bakan, Moskova’da çarşamba günü yapılacak Minsk grubu (Fransa, Rusya ve ABD) toplantılarında bu konuların görüşüleceğini söyledi.

Milletvekillerinin Fransa’nın Dağlık Karabağ krizinde pasif kaldığı yönündeki eleştirilerine karşı çıkan ve sözleri sık sık kesilen Jean-Yves Le Drian, Fransa’nın Minsk grubu aracığıyla barış süreci ve Dağlık Karabağ’ın statüsünün tanımıyla ilgili süreçte önemli rol oynamaya devam edeceğini ifade etti. Jean-Yves Le Drian, bu konuda ABD, Rusya ve ülkesi arasındaki görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

(Euronews)

Kategoriler

Güncel