Laçin Azerbaycan kontrolüne geçti.

10 Kasım'da Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalalan anlaşma uyarınca son bölge de Ermenistan tarafından Azerbaycan'a teslim edildi.

Laçin bölgesi, Ermenistan, Rusya ve Azerbaycan liderleri arasında imzalanan anlaşma uyarınca resmi olarak Azerbaycan'ın kontrolüne geçti.

Laçin'de Ermenistan ile Karabağ arasındaki iletişimi sağlamak için 5 kilometre genişliğindeki bir koridor ise Ermenistan'ın kontrolünde kalıyor.

10 Kasım'da imzalanan anlaşma uyarınca  20 Kasım'da Ağdam bölgesi  25 Kasım Kelbecer Azerbaycan'a teslim edildi. 1 Aralık'ta teslim edilen Laçin Azerbaycan'a teslim edilen son bölge. 

Böylece üçlü anlaşmanın tüm temel hükümleri yerine  getirilmiş oldu. Bölgede Rus barış gücü görevlendirildi.

Laçın’ın Ermeni silahlı güçlerinden boşaltılmasının ardından halka seslenen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ise, Fransa'ya tepki gösterdi.

Açıklamasında Fransa Senatosunun Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'ni tanımasına değinen Aliyev, "Fransa Senatosunun bizim meselemizle ne ilgisi var? Çok istiyorlarsa versinler Marsilya'yı Ermeniler orada kendilerine devlet kursun" ifadelerini kullandı.

"Düşmanı topraklarımızdan kovduk ve yeni bir gerçeklik yarattık. Herkes bu gerçekliği kabullenecek." diyen Azerbaycan lideri Aliyev, "Bugün Dağlık Karabağ'da yaşayanlar Azerbaycan vatandaşıdır. Onlar Azerbaycan devletinde hayatlarının daha iyi olacağını görecekler." şeklinde konuştu.

Kategoriler

Güncel