Paşinyan: Müzakere sürecinde ilerlemeler var

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Karabağ konusunda diplomatik bir çözüm açısından ilerlemeler olduğunu söyledi.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Dağlık Karabağ için barış sürecini sürdürme konusunda bazı ilerlemeler dolduğunu söyledi.

Bugün bir video mesajı yayınlayan Paşinyan AGİT Minsk Grubu  Eş başkanlarının bu konuya vurgu yapan bir açıklama yaptığını hatırlattı.

Paşinyan, “Karabağ sorununun çözümü için birlikte çalışma ve müzakere sürecini tam anlamıyla yeniden kurma arzusu bir kez daha teyit edildi. Bu, 9 Kasım açıklamasında kaydedilen ateşkesin güçlendirilmesinde önemli bir faktördür” dedi.

Şu anda sınır gerginliği olmadığını vurgulayan Paşinyan "Elbette zor konular var, zor durumlar var, ancak temel soru şu: Ne yapacağız, pes mi edeceğiz, bu ağırlık altında çökecek miyiz? Hayır, ağırlığın üstesinden gelmek için bu ağırlığı taşıyacağız” dedi.  Savaş; sırasında verilen kayıpların ağırlığının aşılmaz olduğunu kaydeden Paşinyan. “Onları kalbimizde taşıyarak yaşama, üstesinden gelme ve kazanma irademizi güçlendirmeliyiz” diye konuştu. 

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ara Ayvazyan da Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile ortak basın toplantısı sonrası bir açıklama yaptı. Ayvazyan Ermenistan ile Azerbaycan arasında Karabağ sorununun çözümü için müzakerelerin bölgedeki durumun istikrar kazanmasının ardından başlayabileceğini söyledi.

Ayvazyan, yakın gelecekte AGİT Minsk Grubu eş başkanlarının bölgeyi ziyaret etmelerinin ve Ermenistan ve Azerbaycan dışişleri bakanları ile temel istişarelerde bulunmalarının beklendiğini de sözlerine ekledi.

Kategoriler

Güncel