Erdoğan: Olumlu adım atıldığı takdirde Ermenistan'la kapılarımızı açarız

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan'da Karabağ Savaşı nedeniyle düzenlenen kutlamalara katıldı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile ortak basın toplantısı düzenleyen Erdoğan Ermenistan ile ilişkilere dair açıklamalarda bulundu.

Erdoğan "Bölgesel barışın bölge ülkelerine getirecekleri var. Olumlu adım atıldığı takdirde Ermenistan ile kapılarımızı açarız. 'Kapılarımızı Ermenistan'a kapatalım' diye bir derdimiz yok" dedi. 

Erdoğan, "Bzim Ermenistan halkına bir kinimiz yok. Sıkıntı Ermenistan yönetimiyledir. Benim ülkemde 100 bini aşkın Ermeni vatandaşım var." ifadelerini kullandı.

Fransa Senatosu'nun Karabağ'ı tanıma kararını eleştiren Erdoğan "Paşinyan  bile tanımıyor. Macron olarak kararı meclisten geçirmeye çalışıyorsun,daha siyaseti öğrenememiş" diye konuştu.

Savaşın bitmesi ile ilgili olarak Rusya Devlet Başkanı Putin'in tutumuna da değinen Erdoğan,. "Putin"in yaklaşımlarını bir kenara koyamam, onun olumlu yaklaşımları da süreci olumlu istikamette götürmeye yardımcı oldu." dedi.

Aliyev ise "Vatan muharebesinde Türk savunma sanayisinin ürünü meşhur Bayraktar, büyük değişikliğe sebep oldu. Zaferimizde müstesna rol oynadı. Bugün imzalanan anlaşmalar önemli bir yer tutuyor. Biz bölgede yeni bir işbirliği platformunu oluşturuyoruz. Ermenistan yönetimi asılsız iddialarından vazgeçerse, onlar da bölgede kurulacak çeşitli iş birliği platformlarında yer alabilir. Karabağ Türkiye'nin de yardımıyla en güzel yerlerden biri olacak." dedi

(AA, Ntv)

Kategoriler

Güncel