Dink Ailesi avukatları: "İki günde görüş hazırlayamayız"

Kamu görevilerinin yargılandığı Hrant Dink Cinayeti Davası'nda savcılığın esas hakkındaki görüşünü sunmasının ardından mahkeme heyeti müdahil tarafa esas hakkındaki görüşünü sunması için iki gün süre verdi. Dink Ailesi avukatları bu kadar kısa sürede görüş hazırlanamayacağını belirttiler.

Kamu görevlilerinin yargılandığı Hrant Dink Cinayeti Davası'nda savcılık esas hakkındaki görüşünü dün (14 Aralık) mahkemeye sunmuştu.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya bugün devam edildi. Mahkeme heyeti duruşmayı 17 Aralık'a erteledi ve müdahil tarafın (Dink Ailesi avukatları) iki gün sonraki duruşmada esas hakkındaki görüşünü sunmasını istedi.

Mahkeme ayrıca 17 Aralık'taki duruşmada sanıklardan da 10'ar kişilik gruplar halinde savunmalarının alınmasına hükmetti. 

Dink Ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu Agos'a yaptığı açıklamada  böylesi kapsamlı bir dosyada avukatların esas hakkındaki görüşlerini sunmaları için 2 ay gibi bir süre gerektiğini belirtti ve iki günlük sürede hazırlanmalarının mümkün olmadığını söyledi. Bakırcıoğlu 17 Aralık'taki duruşmada esas hakkındaki görüşlerini sunmayacaklarını söyledi.

Bazı sanık avukatları da savunma için bu kadar kısa süre verilmesini eleştirdiler. 

Kamu görevlilerini yargılandığı Hrant  Dink Cinayeti Davası'nda mahkeme heyeti Dink ailesi avukatlarının soruşturmanın genişletilmesi yönündeki taleplerini kabul etmemiş ve dosyayı esas hakkındaki mütalaasını sunması için savcılığa göndermişti.  Bu gelişme davada sona yaklaşıldığı anlamına geliyor.  

Kategoriler

Güncel