Karabağ'da çatışma: Azerbaycan askeri hayatını kaybetti

Azerbaycan 27 Aralık Pazar günü Azerbaycan birliklerinin saldırıya uğradığını, bir Azerbaycan askerinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ermenistan tarafı ise saldırıda bulunmadıklarını ve ateşkese uyduklarını söylüyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Pazar günü Azerbaycan'ın Hocavend bölgesinde Azerbaycan Ordusu birliklerine düzenlenen saldırıda bir askerin öldüğünü söyledi.

Açıklamaya  göre 27 Aralık öğle saatlerinde düzenlenen saldırı, "Ağdam istikametinde kaçak bir Ermeni silahlı grubu veya bölgede kalan Ermeni silahlı kuvvetlerinin kalıntılarından oluşan 6 kişilik bir grup" tarafından gerçekleştirildi.

Savunma Bakanlığı, "Asker Elmir Ganbarov öldürüldü, asker Emin Aliyev yaralandı. Yaralı askerimiz ilk yardım aldıktan sonra bir sağlık kurumuna sevkedildi, durumu hayati değil" dedi.

Bakanlık , "Alınan tedbirler sonucunda, yasadışı Ermeni askeri grubunun altı üyesinin etkisiz hale getirildiğini" belirtti.

Karabağ  güçleri ise askerlerin pazar günü  herhangi bir operasyona katılmadığını ve ateşkesi sürdürdüğünü bildirdi

Açıklamada 

“Azerbaycan tarafı, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’nin bir birliğine Ermeni silahlı bir grup tarafından saldırıldığı yönünde bir açıklama yaptı. Dün tüm gün boyunca ve şu ana kadar Karabağ  Savunma Ordusu’nun hiçbir alt biriminin, herhangi bir eylemde  yer almadığını, Ermenistan tarafından tek bir atış yapmadığını tekrar teyit ediyoruz. Bu durumda Azerbaycan Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklama ancak propaganda olarak nitelendirilebilir" dendi. 

Kategoriler

Güncel