Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestoya biber gazı ve plastik mermi

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne ataman Prof. Dr. Melih Bulu bugün üniversite kampusunda yapılan gösteri ile protesto edildi. Polis gösterici öğrencilere biber gazı ve plastik mermi ile saldırdı bazı öğrenciler gözaltına alındı

Prof. Dr. Melih Bulu'nun  atanması hem öğrenciler hem de öğretim üyeleri tarafından tepkiyle karşılanmıştı.  Prof. Bulu önceki seçimlerde AKP'den milletvekili aday adayı olmuştu.

Bugün saat 14.00 için kampusta gösteri çağrısı yapılmıştı. 

Yüzlerce öğrenci ve öğretim görevlisinin katıldığı protesto gösterisinde "Kayyum rektör istemiyoruz", "Ferman devletin, üniversiteler  bizimdir", "Melih baksana, kaç kişiyiz saysana" sloganları atıldı, "Anlatsana Melih neden sen?" dövizleri taşındı. 

Boğaziçililerin gösterisine İstanbul Üniversiteliler, ODTÜ'lüler ve İTÜ'lüler de katıldı. Dayanışmanın protestosunu Bimeks işçileri de "İşçi gençlik el ele" diyerek destek verdi. 

Dayanışmanın düzenlediği forum sırasında polis öğrencilere müdahale etti. Öğrencilerin üzerine biber gazı sıkan polis, ayrıca haberi takip etmeye çalışan gazetecilerin bulunduğu yere plastik kurşun sıktı, bazı gazetecileri tartakladı. Öğrencilerin beklemekten vazgeçmemesi üzerine polis tekrar biber gazıyla müdahale etti, bazı öğrencileri darp etti. 

Kategoriler

Güncel