19 Ocak anma töreni bu yıl pandemi nedeniyle internet üzerinden olacak

Agos gazetesi kurucusu ve genel yayın yönetmeni Hrant Dink katledilişinin 14. yıldönümünde salgın nedeniyle, bu seneye mahsus olmak üzere, sanal ortamda anılacak.

2007'den bu yana cinayet davasını takip eden ve 19 Ocak anma törenlerini organize eden Hrant'ın Arkadaşları grubu konuya dair bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

"Gazeteci Hrant Dink katledilişinin 14. yıldönümünde, 19 Ocak’ta anılacak. Her yıl gazetesi Agos önünde yapılan anma töreni bu yıl salgın nedeniyle sanal ortamda gerçekleşecek. Dünyanın her yerinden Hrant’ın Arkadaşları, 19 Ocak Salı günü saat 14.45’te www.hranticinadaleticin.org adresinde buluşacaklar ve sembolik olarak “Buradasın Ahparig” yazan pankartlarını Hrant Dink’in öldürüldüğü yere bırakacaklar.Her yıl Hrant’ın Arkadaşları adına yapılan anma konuşması da bu yıl, yine aynı adres üzerinden online olarak yapılacak. 

Ayrıca gün boyunca www.hranticinadaleticin.org adresinden Hrant Dink ile ilgili yayınlar yapılacak.19 Ocak anması bu yıla mahsus olarak sanal ortamda gerçekleşecek. Hrant’ın Arkadaşları gelecek sene 19 Ocak’ta yine kalabalıklarla Hrant Dink’in düştüğü yerde olacaklar ve arkadaşlarını yine her zamanki yerde anacaklar."

Kategoriler

Güncel