Hrant Dink etkinliklerle anılıyor

Her yıl Hrant Dink’in vurulduğu yerde, Osmanbey’deki eski Agos önünde yapılan 19 Ocak anması bu yıl pandemi koşulları nedeniyle internet üzerinden yapılacak ve canlı olarak yayınlanacak. Ayrıca çeşitli kurumlar da internet üzerinden anma etkinlikleri düzenliyor. 23 Ocak Cumartesi günkü etkinlikte Rakel Dink, Taner Akçam gibi konuşmacılar da yer alıyor.

2007'den bu yana cinayet davasını takip eden ve 19 Ocak anma törenlerini organize eden Hrant'ın Arkadaşları grubu bu yılki anmanın 19 Ocak Salı günü saat 14.45'ten itibaren internet üzerinden canlı yayınlanacağını açıkladı

Bu yıl diğer Hrant Dink’i anma etkinlikleri de pandemi  koşulları nedeniyle internet üzerinden yapılıyor. 

23 Ocak Cumartesi günü Türkiye saati ile 21.00'da başlayacak on-line etkinlikte Rakel Dink, Baskın Oran, Ohannes Kılıçdağı ve Taner Akçam konuşmacı olarak yer alacak. Bahar Leventoğlu'nun moderatörlüğündeki etkinliğe katılabilmek için  gurbetsohbetleri@gmail.com adresine e-mail atmak gerekiyor.   Etkinlik Boston'daki bir grup Hrant Dink dostu tarafından düzenleniyor. 

Kanada'daki Bolsahay Center  19 Ocak Salı günü yerel saatle  saat 20.00'de internet üzerinden bir etkinlik düzenleyecek. Etkinliğin ayrıntılarına kurumun facebook adresinden  ulaşılabilir. 

Londra'daki Armenian Institute  19 Ocak Salı günü yerel saatle 19.30'da başlayan bir etkinlik düzenliyor. Etkinlikte hem Hrant Dink anılacak, hem de 3 yılı aşkın bir süredir hapiste olan sivil toplum çalışanı Osman Kavala'nın durumundan ve çalışmalarından bahsedilecek. Etkinliği izlemek için https://www.armenianinstitute.org.uk/events/hrantdinkmemorial2020 adresindeki yönlendirmeler izlenebilir. 

Gazetemiz yazarlarından Pakrat Estukyan'ın katılacağı etkinlik ise 23 Ocak Cumartesi günü saat 20.00'de başlayacak. "Hrant'sız 14 yıl" başlıklı etkinlik /www.facebook.com/Bolsevizm/ adresinden izlenebilir. 


Kategoriler

Güncel