Sinemalarda bu hafta

Haftanın filmlerini sizler için derledik. Haftanın tek Türkiye filmi Araf, Frederic Beigbeder'in aynı isimli romanından uyarladığı Aşkın Ömrü Üç Yıldır, Family Guy dizisinin yönetmeni Seth MacFarlane'in yazıp yönettiği komedi filmi Ayı Teddy, yeraltı dünyasının amansız bir biçimde iki polisin peşine düştüğü Tehlikeli Takip ile, Charlie'nin geçmişinden kaçtığı Vur ve Kaç.

Araf

Güneşe Yolculuk, Bulutları Beklerken ve Pandora’nın Kutusu gibi filmlere imza atmış Yeşim Ustaoğlu, 2008’den beri sürdürdüğü sessizliğini Araf ile bozdu.

18 yaşındaki Zehra köyünde ailesi ile birlikte yaşamaktadır. Vardiya arkadaşı Olgun ile birlikte bir benzin istasyonunda çalışırlar. Bu ikiliyi, Olgun'un Zehra'ya olan aşkı dışında Tv izleyerek geçirdikleri hayatlarında, orada gördükleri dünyalara olan özentileri ve bu yaşantıların içine girmek için kurdukları hayaller ve çaba birbirine bağlamaktadır. Bir gün benzin istasyonuna gelen 38 yaşındaki Mahur ile Zehra arasında başlayan aşk ile tüm dengeler alt üst olur. Bu sene Venedik film festivalinde de yarışan Araf’ın başrollerini ise Özcan Deniz, Neslihan Atagül ve Barış Hacıhan üstleniyor. Araf bu haftanın tek Türkiye filmi...

Aşkın Ömrü Üç Yıldır

Türkiye’de 9.90 adlı romanı ve aynı romandan uyarlanan sinema filmiyle adını duyuran dünyaca ünlü Fransız yazar Frederic Beigbeder, bu sefer karşımıza yazar kimliği ile değil, sinemacı kimliği ile çıkıyor. Yazarın Aşkın Ömrü Üç Yıldır isimli kitabından bizzat senaryolaştırıp, yönettiği filmde başrolleri Gaspard Proust ve Louise Bourgoin paylaşıyor.

Marc edebiyat eleştirmenliği yaparak hayatını kazanan yakışıklı, genç ama karısının gözünde 'işe yaramaz' bir adamdır. İşinde daha başarılı bir yazar için terk edildikten sonra Marc, bir süre bunalıma girer ve kadın-erkek ilişkileri ve de aşkın kısa soluklu olması üzerine bir kitap yazar. Bu arada bir düğünde kuzeninin eşi olan Alice ile tanışır. Ama Alice çekici olduğu kadar ulaşılmazdır ve Marc ile arasına sürekli duvar örer. Marc ısrarından vazgeçmez ve bir şekilde Alice'i baştan çıkartır fakat bu sırada Alice 'aşkın en fazla 3 yıl süreceği' iddiasındaki kitapla karşılaşır.

Ayı Teddy

Ülkemizde de büyük hayran kitlesine sahip Family Guy dizisinin yaratıcısı Seth MacFarlane’nin yazıp yönettiği komedi filmi.

8 yaşındaki John bir Noel gecesi sevgili oyuncak ayısının canlanmasını, kendisiyle konuşmasını diler ve ertesi sabah en iyi arkadaşı olan oyuncak ayı Ted, konuşan canlı bir ayıcığa dönüşür! John artık yalnız değildir, aksine çok mutludur ama atladığı ufak bir detay vardır: Herkes büyür! Artık 30'lu yaşlarının ortasında olan John ayı Ted ile bir ömür geçirmiş, aynı evi paylaşmıştır. Dahası Ted de insan hayatına uyum sağlamış, John'dan daha çapkın, daha edepsiz ama bir o kadar da şirin bir yaratık olmuştur. Tek bir sorun vardır, Ted John'u hiç kimseyle paylaşmak istemez; bir seneden fazladır sevgilisi olan Lori'yle bile. John ise kendi hayatına devam edebilmek için ted'den ayrılmak zorunda olduğunu hisseder. Filmin başrollerini Mark Wahlaberg, Mila Kunis paylaşıyor. Ayı Teddy’yi ise Seth MacFarlane seslendiriyor.

Tehlikeli Takip

Swat ve Training Day gibi filmlerin senaristliğini yapan David Ayer, yazıp yönettiği Tehlikeli Takip filmiyle bu hafta sinemalara uğruyor.

İki genç polis öldürülmek üzere kara listeye alınır. Tek yaptıkları rutin bir trafik kontrolünde az miktarda nakit para ve ateşli silahlara el koymaktır. Ama bilmedikleri bunların ne kadar güçlü bir yeraltı örgütüne ait olduğudur. Bunun üzerine örgüt bu ikisinin peşine düşer. Amaçları çok açıktır iki poliste öldürülecektir, çılgın ve amansız takip başlamıştır. Filmin başrollerini ise Jake Gyllenhaal, Michael Peña ve Anna Kendrick paylaşıyor.

Vur ve Kaç

Tanık koruma programına alınması gereken Charlie, sevgilisiyle birlikte küçük kasabalarını terk ederek her şeyi riske attığı bir yolculuğa çıkar. Çift bu yolculuğun, onlara hayatlarının fırsatını sunmasını beklerken olaylar oldukça garip ve karmaşık bir şekilde gelişir. Özellikle geçmişten gelen bir arkadaşlarının, bir federalin ve onlarla hiç alakası olmayan bir grubun çifti takip etmesiyle yolculukları fantastik bir hal alır. Yönetmenliğini David Palmer ve Dax Shepard'ın yaptığı filmin başrollerini yine Dax Shepard, Kristen Bell ve Bradley Cooper paylaşıyor. Komedi türündeki filmin senaryosu da yönetmene ait.


 

 

Bu hafta...
  •  
Merhaba!