Buldan: Çözüm sürecinde bize verilen vaatleri zamanı gelince açıklayacağız

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, ‘yeri ve zamanı geldiğinde’, çözüm sürecinde kendilerine vaat edilenleri açıklayacağını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir’in Kuzey Irak’taki Gare bölgesine gittiğini öne sürmüştü. Soylu ayrıca bazı HDP yöneticilerinin Kandil'e gittiğini belirterek bazı fotoğraflar paylaşmıştı.

Taşdemir dün düzenlediği basın toplantısında Soylu'nun iddialarını yalanlamıştı. Buldan partisinin bugünkü grup toplantısında suçlamalara yanıt verdi.

Buldan, Soylu’ya hitaben “Bunların bir fotoğrafçı bakanları var; çözüm sürecindeki fotoğraflarımız üzerinden algı yaratma telaşında” dedi.

Buldan Kandil’de PKK’lılarla çektirdikleri fotoğrafların, çözüm sürecindeki  ‘PKK’nın silah bırakacağına dair mektupların alındığı ziyaret’e ilişkin olduğunu ifade etti.

Buldan, ziyaret sırasında insansız hava araçlarının (İHA) uçurulduğunu, bunun güvenlik amacıyla yapıldığının Ankara tarafından kendilerine söylendiğini dile getirdi.

Pervin Buldan, şöyle devam etti: “Başka bir fotoğraf daha var. İmralı’daki bu fotoğrafı kim çekti? Kim getirip bu fotoğrafı bize verdi? Soylu bunu açıklasın. Bir başka fotoğraf. Hükümet ve devlet yetkileriyle 28 Şubat Dolmabahçe Mutabakatı’nın fotoğrafı. Bunu da biz çekmedik, yetkililer ve temsilen gelen insanlar çekti.”

HDP eş başkanı Buldan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada kimin nerede oturacağını belirleyen Erdoğan’dır. O süreç halklarımızın geleceği için fedakârca yürüttüğümüz bir süreçtir. Bugün de olsa tereddüt etmeden aynı fedakârlığı yaparız. Yeter ki tek bir insanın burnu kanamasın. Ne mutlu bize ki çözüm süreci boyunca bu ülkeye cenazeler gelmedi. Ne mutlu bize ki üç yıl boyunca yürüttüğümüz onurlu bir duruş vardı ve bunun arkasındayız. Çözüm sürecinde bize vaat ettiklerinizi yeri ve zamanı geldiğinde ayrıca paylaşacağız. Bunun böyle bilinmesini tarihe not düşüyorum. Çözüm sürecinde bizlere partimize heyetimize neler vaat edildi, nelerin yapacağına dair bizlere söz verildi yeri ve zamanı geldiğinde açıklamazsak namerdiz.”

(Ajanslar, Mezopotamya Ajansı, Diken)

Kategoriler

Güncel