Ermenistan'da Hükümet kompleksinde protesto

Ermenistan'da Taşnaksutyun partisi üyeleri hükümet binalarının bulunduğu kompleksteki bir binaya girerek protesto gösterisi yaptı

"Nikol Paşinyansız Ermenistan" sloganları atan grup bakanlık çalışanlarına seslenerek "Bugün ülkemiz çok zor bir aşamadayken, bakanların idari kaynakları kullanmamalarını  bildirmeye geldik. Binayı işgal etmeye, iktidar koltuklarını ele geçirmeye gelmedik "dediler.

Taşnaksutyun üyesi  üyesi Gerasim Vardanyan, bu makamların Türkiye ve Azerbaycan tarafından desteklendikleri için Ermeni milletiyle hiçbir ilgisi olmadığını söyledi.

Vardanyan,  Bakanlık binasını terk ettikten sonra gazetecilere, iktidarın bugün milli haysiyet için sokaklara çıkan vatandaşlara ait olduğunu söyledi ve şöyle devam etti:

"Amacımız, Nikol Paşinyan'ın 3.000'den fazla polis memuru eşliğinde girdiği bir bakanlığa, polis olmadan girebileceğimizi göstermekti.  Bugün iktidar, ulusal haysiyet için sokaklara çıkan vatandaşlara aittir. Şu anda bölgelerdeki durum utanç verici"

Bu arada Başbakan Paşinyan da bugün 1 Mart olaylarının yıldönümü  için bir gösteri düzenliyor. 2008'deki Kanlı 1 Mart olaylarında seçim usulsüzlüklerini  protesto eden 10 vatandaş hayatını kaybetmişti. İkinci  Cumhurbaşkanı Koçaryan bu olaylardaki sorumluluğu gerekçesiyle Paşinyan iktidarında  yargılandı  ve bir süre tutuklu kaldı. 

Kategoriler

Diaspora / Ermenistan