Dünya Ermenileri Gatoğigosu Mısırlı aydınlarla bir araya geldi

Dünya Ermenileri Gatoğigosu, 23 Eylül’de Ana Taht Kutsal Eçmiadzin’de, Mısır Ermeni Davası Komisyonu temsilcisi Armen Mazlumyan refakatindeki Mısır'dan gelen bir grup aydın ve gazete genel yayın yönetmeni ile bir araya geldi.

Ana Taht Kutsal Eçmiadzin’den verilen bilgiye göre; buluşma başlangıcında Mazlumyan, grup üyelerini tanıttı ve Ermenistan ziyaretlerinin amacını açıkladı. Böylece iki ülke aydınları Ermenistan'da bir araya geldi.

Tüm Ermeniler Gatoğigos'u Karekin II buluşmada konuklara, Ermenilerin ruhani merkezi olan Ana Taht Kutsal Eçmiadzin’e ilişkin bilgi verdi. Ermeni Kilisesinin Ermeni toplumunun yaşamındaki rolüne değinerek, zor anlarda halkın siyasal liderliğini üstlendiğini de kaydetti.

Gatoğigos , karşılıklı ziyaretlerin önemine dikkat çekerek, bu ziyaretlerin ilişkilerin iyileşmesine katkıda bulunduğunu belirtti. Katolikos Garegin II, bu süreçte Mısır Ermeni toplumunun önemini ve Mısır'ın yaşamına katkılarını anlattı.

Gatoğigos, katılımcıların kendisine yönelttiği dini hoşgörü, Ermeni ve Kıpti kiliselerinin ilişkileri, Mısır Ermeni toplumunun durumu, Ermeni Soykırımı'nın 100. yılına yaklaşılırken kilisenin yürütttüğü çalışmaları, Ermeni Kilisesi'nin bölgedeki sorunların çözümündeki rolü ve Dağlık Karabağ sorununun barışçıl çözüm sürecine ilişkin soruları yanıtladı.

(News.am)

 

Kategoriler

Güncel Dünya Ermenistan