Gergerlioğlu gözaltına alındı

Milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu, akşam saatlerinde evinde olduğu sırada gözaltına alındı.

Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu, Twitter hesabından "Babamı tutuklamaya geldiler" dedi.

Salih Gergerlioğlu babasının bundan yaklaşık iki hafta önce sabaha karşı Meclis'ten gözaltına alınmasını hatırlatarak “Aynı rezalet tekrarlandı. Ayakkabılarını giymesine müsaade etmeden yaka paça çıkardılar” ifadelerini kullandı.

Gergerlioğlu, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Ömer Faruk Gergerlioğlu, gözaltına alınmak üzere evine polisler gittiğinde ARTI TV'de Ezo Özer'in sunduğu Artı Haber'de telefonla canlı yayın konuğuydu.

Gergerlioğlu, burada yaptığı açıklamada şunları dedi:

“Kapıda şu anda acele etmemi istiyorlar ama halkıma şunu söyleyeyim. Bu zulüm mutlaka bir gün biter. Şunu bilsinler ki bu ülkenin barış umutlarını yok etmeye çalışıyorlar. Biz doğru şeyler söylediğimiz ve halkımızın vekili olduğumuz için cezalandırılıyoruz. Ben bu halkın onurunu ayaklar kesinlikle altına aldırmadım aldırmam da, ama mücadele edeceğiz ve bir gün mutlaka geri döneceğiz. Dönmesem de, ben cezaevinde olsam da ben bu halkın vekiliyim ve ben şöyle söyleyeyim: Bu hikaye burada bitmez, bu zulüm devam etmez. Direnmek yaşamaktır.”

Ömer Faruk Gergerlioğlu, 2016'da yaptığı sosyal medya paylaşımı nedeniyle Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesince 21 Şubat 2018'de "örgüt propagandası yapmak" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ceza, Yargıtay 16. Ceza Dairesince 19 Şubat 2021'de onandı ve Gergerlioğlu hakkında fezleke hazırlanarak TBMM'ye gönderildi. Gergerlioğlu 5 Mart'ta kendisine verilen cezayı Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı. 

Gergerlioğlu'nun milletvekilliği AYM kararı beklenmeden, hakkındaki fezlekenin 17 Mart’ta Meclis’te okunmasının ardından düşürüldü.

Kategoriler

Güncel