Gergerlioğlu yoğun bakımdan 'çıkarılıp' Sincan Cezaevi'ne götürüldü

Cuma günü gözaltına alındıktan sonra rahatsızlanan ve yoğun bakımda tedavi gören HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun hastaneden çıkarıldığı öğrenildi. Ankara Şehir Hastanesi önünde açıklama yapan HDP milletvekilleri, Gergerlioğlu'nun polisler tarafından "korsanvari bir şekilde hastaneden kaçırıldığını" söyledi.

Sağlık durumuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmayan Gergerlioğlu'nun oğlu Salih Gergerlioğlu babasının Sincan Cezaevine götürüldüğünü bildirdi. Twitter hesabından son durumu açıklayan Salih Gergerlioğu, "Babam, Sincan 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na götürüldü" paylaşımında bulundu.

HDP temsilcileri Gergerlioğlu’nun bulunduğu Ankara Şehir Hastanesinin önünde basın açıklaması yapmıştı. Açıklamayı yapan HDP Meclis İdare Amiri Mahmut Toğrul, “Onlar zulmün tarihini yazıyor, biz de direnişin tarihini yazıyoruz” dedi. Gergerlioğlu’nun darp edilerek polis aracına bildirildiğini belirten Toğrul, “Kollarında darp var, ensesinde kızarıklık var. Bu strese bağlı kalp ritminin bozulması ve nefes darlığı yaşıyor. Doktorun tem teşekküllü hastaneye sevkini istemesine rağmen rapor hiçe sayılıyor ve Sincan Cezaevine götürülüyor” diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede ise "Hem doktorundan bilgi alamadık hem de nereye götürüldüğüne dair kesin bilgiye ulaşamadık. Sincan Cezaevi'ne götürüldüğünü tahmin ediyoruz. Başından sonuna yaptıklarının gayri meşru olduğunun farkındalar ki, her şeyi saklıyorlar" açıklaması yapmıştı.

Bir sosyal medya paylaşımı gerekçe gösterilerek hakkında dava açılan ve milletvekilliği düşürülen HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 2 Nisan günü akşam saatlerinde evinde olduğu sırada gözaltına alındı.Oğlu Salih Gergerlioğlu gözaltı anını "Ayakkabılarını giymesine müsaade etmeden yaka paça çıkardılar” ifadeleriyle duyurdu.

Ömer Faruk Gergerlioğlu, gözaltı sırasında ve sonrasında yaşadığı rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırıldı ve anjiyo oldu. 

Kategoriler

Güncel