Paşinyan Putin'le görüşmesinde esirler sorununu gündeme getirdi

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Moskova’da yaptığı görüşmede, Dağlık Karabağ’da Rus barış güçlerinin varlığının bölgede istikrar ve güvenlik açısından önemli bir faktör haline geldiğini vurguladı.

Ermenistan medyasında yer alana haberelere göre Paşinyan görüşmede şunları söyledi:

“Dağlık Karabağ’daki, Ermenistan’daki ve genel olarak bölgemizdeki güvenlik sisteminin yapısını sizinle görüşmeyi umuyorum. Bugün Rus-Ermeni ortak birlik grubunun faaliyetlerinin bazı nüanslarını tartışacağız. Ayrıca bölgesel birleşik hava savunma sistemimiz var. Açıklığa kavuşturmayı umduğum bazı ayrıntılar da var.

"Karabağ hakkındaki üç taraflı bildiri imzaladıktan sonra, bölgedeki durumun istikrara kavuşmasına kişisel katkınızı bir kez daha vurgulamak isterim. Ancak bu bağlamda henüz çözülmemiş çok önemli bir konu olan savaş esirleri, rehineler ve diğer tutuklular sorunu var. 9 Kasım açıklamasına göre, tüm savaş esirleri, rehineler ve diğer tutukluların ülkelerine geri gönderilmesi gerekiyor. Ama ne yazık ki Azerbaycan’da hala tutuklularımız var."

"Bu konuda anlaşmazlık yaşamadığımız için çok mutluyum. Sorun çözülmediği için Karabağ sorununun çözümüne ilişkin görüş alışverişinde bulunmamız çok önemlidir. Ayrıca ekonomik işbirliğini, özellikle stratejik yatırımları görüşmek istiyorum. Bu bağlamda, sizinle Ermenistan’da yeni bir nükleer santral kurma olasılığını da konuşmak istiyorum”

Haberlere göre Paşinyan ayrıca, koronavirüse karşı  geliştirilen Rus aşısının sevkiyatı için beklentilerini de dile getirdi.

Kategoriler

Diaspora / Ermenistan