Karabağ Savaşı'na katılan iki Suriyeli Ermenistan'da hapse mahkum oldu

Geçtiğimiz yıl Ermenistan ve Azerbaycan arasında cereyan eden Karabağ Savaşı'na katılan iki Suriye vatandaşına Ermenistan'da ceza davası açıldı. Sanıklar müebbet hapse mahkum edildi.

Syunik Bölgesi Genel Yargı Mahkemesi Hakimi Napolyon Ohanyan, Suriye Cumhuriyeti vatandaşları Muhrab Muhammad al-Shkheri ve Yusuf Alabet al-Hajji’nin "savaşa paralı teröristler olarak katıldıkları" gerekçesiyle ceza davası açtı.

46 yaşındaki Al-Shkher ve 33 yaşındaki Al-Hajji, Ermenistan Ceza Kanununun 389.Maddesi (Uluslararası Terörizm), 34-390. Maddesinin (silahlı çatışma sırasında cinayet), 1. bölümü 1. kısmı (sivillere veya sivillere saldırı) ve 395. Maddesinin 3. bölümü (silahlı çatışma veya düşmanlıklara paralı askerlerin katılımı) çerçevesinde yargılandı. 

Sanıklar, Avukatlar Odası üyesi Kamu Savunucusu Muşeğ Vardanyan tarafından savunuldu.

Armenpress ajansına göre Ermenistan Başsavcısı Arevik Khachatryan duruşma sonrası yaptığı açıklamada iki Suriyeli paralı askerin müebbet hapis cezasına çarptırıldığını söyledi.

Ermenistan medyasında yer alan haberlere göre Muhrab Muhammed el-Shkher, kendisinin ve diğer savaşçıların Suriye'deki Süleyman Şah Tugayı'nın lideri tarafından askere alındığını ve Türkiye üzerinden Azerbaycan'a götürüldüğünü ifade etmişti.

Karabağ Savaşı'nda birçok Suriyeli savaşçının Türkiye vasıtasıyla Karabağ'a gönderildiği ve Azerbaycan saflarında savaştığı uluslararası basın ve hak örgütleri tarafından dile getirilmişti

Kategoriler

Güncel