Paşinyan: Azerbaycan sınır ihlalinde bulunuyor

Ermenistan, Azerbaycan'ın Syunik bölgesine yönelik sınır ihlallerinde bulunduğunu açıkladı. Başbakan Vekili Paşinyan "Bu adım Ermenistan egemenliğine karşı yapılan bir adımdır" dedi.

Ermenistan Başbakan Vekili Nikol Paşinyan Ermenistan  Güvenlik Konseyi olağanüstü toplantısında Syunik idari bölgesinde meydana gelen olayları ele aldı.

Dün Ermenistan Savunma Bakanlığı Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin Syunik idari bölgesine yönelik sınır ihlali girişimleri olduğunu açıklamıştı. 

Paşinyan konuşmasında gelişmelere şu ifadelerle değindi:

“Bugün sabah saatlerinde Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Syunik idari bölgesinde Ermenistan devlet sınırını ihlal edip 3.5 kilometreye kadar ilerlemişler ve böylece Sev Liç'i (Siyah Göl) tamamen ele geçirmeye çalışıyorlar.

Tabii ki böyle eylemlere tahammül edemeyiz, çünkü bu adım Ermenistan egemenliğine karşı yapılan bir adımdır ve aslında bu bir sabotaj girişimidir.”

20 Haziran'da erken seçime gidecek olan Ermenistan'da Başbakan Paşinyan usul gereği istifa etti ancak iktidarda olmaya devam ettiği için "Başbakan Vekili" olarak görev yapıyor. 

13 Mayıs tarihinde Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) Daimi Komisyonu oturumu sırasında da Ermenistan’ın KGAÖ daimi temsilcisi Viktor Biyagov  Ermenistan Cumhuriyeti’nin Syunik idari bölgesine doğru Azerbaycan ordusunun gerçekleştirdiği eylemlere ve o eylemler sonucunda meydana gelen duruma değindi.

KGAÖ ülkelerine konuyla ilgili bilgi veren Biyagov Azerbaycan’ın bu eyleminin KGAÖ üyesi olan Ermenistan’ın egemenliğine karşı bir girişim olduğunu ve tüm bölgenin güvenliği ve istikrarı açısından ciddi bir tehdit oluşturduğunu dile getirdi.   

Kategoriler

Güncel